10.39.14.0 Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.39.14 - Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Kod PKWiU 10.39.14.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0701 90 50 - Ziemniaki młode, świeże lub schłodzone, od dnia 1 stycznia do dnia 30 czerwca
-
Kod CN: 0701 90 90 - Ziemniaki świeże lub schłodzone (z wył. ziemniaków młodych od 1 stycznia do dnia 30 czerwca, sadzeniaków i ziemniaków do produkcji skrobi)
-
Kod CN: 0702 00 00 - Pomidory, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0703 10 19 - Cebula, świeża lub schłodzona (z wył. dymki)
-
Kod CN: 0703 10 90 - Szalotka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0703 20 00 - Czosnek, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0703 90 00 - Pory i pozostałe warzywa cebulowe, świeże lub schłodzone (z wył. cebuli, szalotki i czosnku)
-
Kod CN: 0704 10 00 - Kalafiory i brokuły głowiaste, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0704 20 00 - Brukselka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0704 90 10 - Kapusta biała i kapusta czerwona, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0704 90 90 - Kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone (z wył. kalafiorów, brokułów głowiastych i brukselki, kapusty białej i kapusty czerwonej)
-
Kod CN: 0705 11 00 - Sałata głowiasta, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0705 19 00 - Sałata, świeża lub schłodzona (z wył. sałaty głowiastej)
-
Kod CN: 0705 21 00 - Cykoria warzywna (cykoria brukselska),świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0705 29 00 - Cykoria (z wył. cykorii warzywnej), świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0706 10 00 - Marchew lub rzepa, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0706 90 10 - Selery (korzeniowe lub niemieckie), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0706 90 30 - Chrzan "Cochlearia armoracia", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0706 90 90 - Buraki sałatkowe, salsefia, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne (z wył. marchwi, rzepy, selera i chrzanu), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0707 00 05 - Ogórki, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0707 00 90 - Korniszony, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0708 10 00 - Groch "Pisum sativum", łuskany lub niełuskany, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0708 20 00 - Fasola "Vigna spp., Phaseolus spp.", łuskana lub niełuskana, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
-
Kod CN: 0709 30 00 - Oberżyny "bakłażany", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 40 00 - Selery inne niż seler korzeniowy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 51 00 - Grzyby z rodzaju "Agaricus", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 59 10 - Pieprznik jadalny, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0709 59 30 - Grzyby z rodziny borowikowatych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 59 50 - Trufle, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 59 90 - Grzyby jadalne, świeże lub schłodzone (z wył. pieprznika jadalnego, grzybów z rodziny borowikowatych, grzybów rodzaju "Agaricus" i trufli)
-
Kod CN: 0709 60 10 - Słodka papryka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0709 60 99 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, świeże lub schłodzone (z wył. do produkcji pieprzu tureckiego lub barwników oleożywicznych Capsicum, do przemysłowej produkcji olejków eterycznych lub żywicznych i słodkiej papryki)
-
Kod CN: 0709 70 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 91 00 - Karczochy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 92 10 - Oliwki do celów innych niż produkcja oliwy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 93 10 - Cukinia, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0709 93 90 - Dynie, kabaczki i tykwy (Cucurbita spp.), świeże lub schłodzone (z wył. cukini)
-
Kod CN: 0709 99 10 - Warzywa sałatowe inne niż sałata (Lactuca sativa) i cykoria (Cichorium spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 99 20 - Burak boćwina (lub boćwina szerokoogonkowa) i karczoch hiszpański, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0709 99 50 - Koper, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0709 99 60 - Kukurydza cukrowa, świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0709 99 90 - Warzywa, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN: 0710 10 00 - Ziemniaki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 21 00 - Groch "Pisum sativum", nawet łuskany, niepoddany obróbce cieplnej lub ugotowany na parze lub w wodzie, zamrożony
-
Kod CN: 0710 22 00 - Fasola [Vigna spp., Phaseolus spp.], nawet łuskana, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
-
Kod CN: 0710 29 00 - Warzywa strączkowe, nawet łuskane, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grochu i fasoli)
-
Kod CN: 0710 30 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 40 00 - Kukurydza cukrowa, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
-
Kod CN: 0710 80 10 - Oliwki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 80 51 - Słodka papryka, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
-
Kod CN: 0710 80 59 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. słodkiej papryki)
-
Kod CN: 0710 80 61 - Grzyby z rodzaju Agaricus, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 80 69 - Grzyby niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grzybów z rodzaju Agaricus)
-
Kod CN: 0710 80 70 - Pomidory, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 80 80 - Karczochy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 80 85 - Szparagi, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0710 80 95 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej, oliwek, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, grzybów, pomidorów, karczochów i szparagów)
-
Kod CN: 0710 90 00 - Mieszanki warzyw, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN: 0803 10 10 - Plantany, świeże
-
Kod CN: 0803 10 90 - Plantany, suszone
-
Kod CN: 0803 90 10 - Banany, świeże (z wył. plantanów)
-
Kod CN: 0803 90 90 - Banany, suszone (z wył. plantanów)
-
Kod CN: 0804 10 00 - Daktyle, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0804 30 00 - Ananasy, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0804 40 00 - Awokado, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0804 50 00 - Guawa, mango i smaczelina, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 10 22 - Pomarańcze pępkowe, świeże
-
Kod CN: 0805 10 24 - Pomarańcze białe, świeże
-
Kod CN: 0805 10 28 - Pomarańcze słodkie, świeże (z wył. Pępkowych I białych
-
Kod CN: 0805 10 80 - Pomarańcze, świeże lub suszone (z wył. świeżych pomarańcz słodkich)
-
Kod CN: 0805 21 10 - Satsuma, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 21 90 - Mandarynki, włącz. z tangerynami, świeże lub suszone (z wył. klementynek i satsuma)
-
Kod CN: 0805 22 00 - Klementynki, włącz. z monrealesami, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 29 00 - Wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 40 00 - Grejpfruty, włącznie z pomelo, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 50 10 - Cytryny "Citrus limon, Citrus limonum", świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 50 90 - Limony "Citrus aurantifolia, Citrus latifolia", świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 90 00 - Owoce cytrusowe, świeże lub suszone (z wył. pomarańcz, cytryn "Citrus limon, Citrus limonum" i limonów "Citrus aurantifolia, Citrus latifolia", grejpfrutów, mandarynek, włącz. z tangerynami i satsuma, klementynkami, wilkingami i podobnymi hybrydami cytrusowymi)
-
Kod CN: 0807 11 00 - Arbuzy, świeże
-
Kod CN: 0807 19 00 - Melony, świeże (z wył. arbuzów)
-
Kod CN: 0807 20 00 - Papaje, świeże
-
Kod CN: 0808 10 80 - Jabłka, świeże (z wył. jabłek na cydr (cidr), luzem, od dnia 16 września do dnia 15 grudnia)
-
Kod CN: 0808 30 90 - Gruszki, świeże (z wył. gruszek na perry, luzem, od dnia 1 sierpnia do dnia 31 grudnia)
-
Kod CN: 0808 40 00 - Pigwy, świeże
-
Kod CN: 0809 10 00 - Morele, świeże
-
Kod CN: 0809 29 00 - Wiśnie i czereśnie, świeże (z wył. wiśni (Prunus cerasus))
-
Kod CN: 0809 30 10 - Nektaryny, świeże
-
Kod CN: 0809 30 90 - Brzoskwinie, świeże (z wył. nektaryn)
-
Kod CN: 0809 40 90 - Owoce tarniny, świeże
-
Kod CN: 0810 10 00 - Truskawki i poziomki, świeże
-
Kod CN: 0810 50 00 - Owoce kiwi, świeże
-
Kod CN: 0810 60 00 - Duriany właściwe, świeże
-
Kod CN: 0810 70 00 - Owoce persymony (kaki), świeże
-
Kod CN: 0810 90 20 - Tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola), pitahaya, świeże
-
Kod CN: 0810 90 75 - Jadalne owoce (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, awokado, guawy, mango, smaczeliny, papai, owoców cytrusowych, winogron, melonów, jabłek, gruszek, pigw, moreli, wiśni, czereśni, brzoskwiń, śliwek, owoców tarniny, truskawek, poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, żurawin, borówek czarnych, owoców z rodzaju Vaccinium, owoców kiwi, durians, owoce persymony, porzeczek czarne, białe lub czerwone, agrestu, tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya), świeże
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 23.65.12.0 - Wyroby azbestowo-cementowe, wiórowo-cementowe lub tym podobne
-
Kod PKWiU: 81.29.12 - Usługi zamiatania śmieci i usuwania śniegu
-
Kod PKWiU: 61.10.41.0 - Usługi udostępniania Internetu za pomocą sieci telekomunikacji szkieletowej (backbone)
-
Kod PKWiU: 65.12.7 - USŁUGI UBEZPIECZENIOWE ZWIĄZANE Z UDZIELANIEM POMOCY I PODRÓŻOWANIEM, KOSZTAMI SĄDOWYMI I STRATAMI FINANSOWYMI
-
Kod PKWiU: 27.11.42 - Pozostałe transformatory o mocy wyjściowej <= 16 kVA
-
Kod PKWiU: 46.51.10.0 - SPRZEDAŻ HURTOWA KOMPUTERÓW, URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH I OPROGRAMOWANIA
-
Kod PKWiU: 82.99.19.0 - Pozostałe różne usługi wspomagające działalność komercyjną, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod PKWiU: 85.20.12.0 - Usługi szkół podstawowych, z wyłączeniem usług szkół podstawowych on-line
-
Kod PKWiU: 24.42.12.0 - Tlenek glinu, z wyłączeniem sztucznego korundu
-
Kod PKWiU: 62.01.11 - Usługi związane z projektowaniem, programowaniem i rozwojem oprogramowania