Kod PKWiU: 10.39.14 - Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Kod PKWiU 10.39.14.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.39.14.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0701 90 50 - Ziemniaki młode, świeże lub schłodzone, od dnia 1 stycznia do dnia 30 czerwca
Kod CN: 0701 90 90 - Ziemniaki świeże lub schłodzone (z wył. ziemniaków młodych od 1 stycznia do dnia 30 czerwca, sadzeniaków i ziemniaków do produkcji skrobi)
Kod CN: 0702 00 00 - Pomidory, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0703 10 19 - Cebula, świeża lub schłodzona (z wył. dymki)
Kod CN: 0703 10 90 - Szalotka, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0703 20 00 - Czosnek, świeży lub schłodzony
Kod CN: 0703 90 00 - Pory i pozostałe warzywa cebulowe, świeże lub schłodzone (z wył. cebuli, szalotki i czosnku)
Kod CN: 0704 10 00 - Kalafiory i brokuły głowiaste, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0704 20 00 - Brukselka, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0704 90 10 - Kapusta biała i kapusta czerwona, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0704 90 90 - Kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone (z wył. kalafiorów, brokułów głowiastych i brukselki, kapusty białej i kapusty czerwonej)
Kod CN: 0705 11 00 - Sałata głowiasta, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0705 19 00 - Sałata, świeża lub schłodzona (z wył. sałaty głowiastej)
Kod CN: 0705 21 00 - Cykoria warzywna (cykoria brukselska),świeża lub schłodzona
Kod CN: 0705 29 00 - Cykoria (z wył. cykorii warzywnej), świeża lub schłodzona
Kod CN: 0706 10 00 - Marchew lub rzepa, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0706 90 10 - Selery (korzeniowe lub niemieckie), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0706 90 30 - Chrzan "Cochlearia armoracia", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0706 90 90 - Buraki sałatkowe, salsefia, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne (z wył. marchwi, rzepy, selera i chrzanu), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0707 00 05 - Ogórki, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0707 00 90 - Korniszony, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0708 10 00 - Groch "Pisum sativum", łuskany lub niełuskany, świeży lub schłodzony
Kod CN: 0708 20 00 - Fasola "Vigna spp., Phaseolus spp.", łuskana lub niełuskana, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
Kod CN: 0709 30 00 - Oberżyny "bakłażany", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 40 00 - Selery inne niż seler korzeniowy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 51 00 - Grzyby z rodzaju "Agaricus", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 59 10 - Pieprznik jadalny, świeży lub schłodzony
Kod CN: 0709 59 30 - Grzyby z rodziny borowikowatych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 59 50 - Trufle, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 59 90 - Grzyby jadalne, świeże lub schłodzone (z wył. pieprznika jadalnego, grzybów z rodziny borowikowatych, grzybów rodzaju "Agaricus" i trufli)
Kod CN: 0709 60 10 - Słodka papryka, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0709 60 99 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, świeże lub schłodzone (z wył. do produkcji pieprzu tureckiego lub barwników oleożywicznych Capsicum, do przemysłowej produkcji olejków eterycznych lub żywicznych i słodkiej papryki)
Kod CN: 0709 70 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 91 00 - Karczochy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 92 10 - Oliwki do celów innych niż produkcja oliwy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 93 10 - Cukinia, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0709 93 90 - Dynie, kabaczki i tykwy (Cucurbita spp.), świeże lub schłodzone (z wył. cukini)
Kod CN: 0709 99 10 - Warzywa sałatowe inne niż sałata (Lactuca sativa) i cykoria (Cichorium spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 99 20 - Burak boćwina (lub boćwina szerokoogonkowa) i karczoch hiszpański, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 99 60 - Kukurydza cukrowa, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0709 99 90 - Warzywa, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0710 10 00 - Ziemniaki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 21 00 - Groch "Pisum sativum", nawet łuskany, niepoddany obróbce cieplnej lub ugotowany na parze lub w wodzie, zamrożony
Kod CN: 0710 22 00 - Fasola [Vigna spp., Phaseolus spp.], nawet łuskana, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
Kod CN: 0710 29 00 - Warzywa strączkowe, nawet łuskane, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grochu i fasoli)
Kod CN: 0710 30 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 40 00 - Kukurydza cukrowa, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
Kod CN: 0710 80 10 - Oliwki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 51 - Słodka papryka, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
Kod CN: 0710 80 59 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. słodkiej papryki)
Kod CN: 0710 80 61 - Grzyby z rodzaju Agaricus, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 69 - Grzyby niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grzybów z rodzaju Agaricus)
Kod CN: 0710 80 70 - Pomidory, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 80 - Karczochy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 85 - Szparagi, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 95 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej, oliwek, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, grzybów, pomidorów, karczochów i szparagów)
Kod CN: 0710 90 00 - Mieszanki warzyw, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod PKWiU: 20.41.42 - Woski sztuczne i preparowane
Kod PKWiU: 74.30.11.0 - Usługi tłumaczeń pisemnych
Kod PKWiU: 22.29.21 - Samoprzylepne płyty, arkusze, folie, taśmy, pasy i pozostałe płaskie kształty, z tworzyw sztucznych, w rolkach o szerokości <= 20 cm
Kod PKWiU: 30.11.24.0 - Pozostałe statki do przewozu ładunków suchych (stałych)
Kod PKWiU: 86.10.13.0 - Usługi szpitalne rehabilitacyjne
Kod PKWiU: 45.32.29.0 - Pozostała sprzedaż detaliczna części i akcesoriów do pojazdów samochodowych (z wyłączeniem motocykli), gdzie indziej niesklasyfikowana
Kod PKWiU: 19.20.24 - Paliwo typu benzyny i nafty do silników odrzutowych