0713 10 10 Groch "Pisum sativum", suszony i łuskany, do siewu
Kod CN 0713 10 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0713 10 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 1605 21 10 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w niehermetycznych pojemnikach, w bezpośrednich pojemnikach o zawartości netto <= 2 kg (z wył. Wędzonych)
Kod CN: 6402 91 - Obuwie zakrywające kostkę, z podeszwami zewnętrznymi i cholewkami, z gumy lub tworzyw sztucznych (z wył. obuwia nieprzemakalnego objętego pozycją 6401, butów sportowych, butów ortopedycznych i butów dla lalek)
Kod CN: 1605 63 00 - Meduzy, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
Kod CN: 3907 91 90 - Poliestry nienasycone, w formach podstawowych (z wył. ciekłych, i poliwęglanów, żywic alkidowych, poli(tereftalanu etylenu), i poli(kwasu mlekowego))
Kod CN: 7326 90 40 - Palety i podobne platformy, do przenoszenia towarów, z żeliwa lub stali
Kod CN: 2915 70 50 - Kwas stearynowy, jego sole i estry
Kod CN: 7210 12 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości >= 600 mm, walcowane na gorąco lub walcowane na zimno, powleczone lub pokryte cyną, o grubości < 0,5 mm
Kod CN: 4106 22 10 - Skóry z kóz lub koźląt indyjskich, w stanie suchym „crust”, bez wełny, wstępnie garbowane garbnikami roślinnymi, nawet poddane pewnym obróbkom, jednakże nienadające się w sposób oczywisty do bezpośredniego stosowania do produkcji artykułów ze skóry wyprawionej
Kod CN: 2006 00 91 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, areca (lub betel), cola i makadamia, zakonserwowane cukrem [odsączone, lukrowane lub kandyzowane] o zawartości cukru <= 13% masy
Kod CN: 8417 80 30 - Piece i paleniska do wypalania wyrobów ceramicznych