Kod CN: 1702 19 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające < 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
Kod CN: 8414 80 75 - Sprężarki śrubowe, wielowałowe (z wył. sprężarek, w rodzaju stosowanych w urządzeniach chłodniczych i sprężarek powietrza zainstalowanych na podwoziu kołowym i przeznaczonych do holowania przez inny pojazd)
Kod CN: 3104 20 50 - Chlorek potasu, o zawartości potasu, w przeliczeniu na K2O, > 40%, ale <= 62% masy suchego bezwodnego produktu (z wył. w granulkach lub podobnych postaciach, lub w opakowaniach o masie brutto <=10 kg)
Kod CN: 2204 21 43 - Wina produkowane w Burgundy, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących, pół-musujących i białych)
Kod CN: 0306 35 10 - Krewetki (Crangon crangon), nawet w skorupach, świeże lub schłodzone
Kod CN: 8714 99 90 - Części i akcesoria do rowerów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 6204 32 - Żakiety, z bawełny, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych, kurtek od wiatru i podobnych artykułów)
Kod CN: 7302 10 - Szyny, z żeliwa lub stali, kolejowe lub tramwajowe (z wył. odbojnic)