0811 10 19 Truskawki i poziomki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone, słodzone, o zawartości cukru <= 13 %
Kod CN 0811 10 19 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0811 10 19. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.21.0 - Owoce i orzechy zamrożone, gotowane lub nie
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5112 30 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy wełny czesankowej lub czesankowej cienkiej sierści zwierzęcej, zmieszane głównie lub wyłącznie z włóknami odcinkowymi chemicznymi (z wył. tkanin do zastosowań technicznych objętych pozycją 5911)
Kod CN: 8482 20 00 - Łożyska wałeczkowe stożkowe, włączając łożyska bez pierścienia wewnętrznego lub zewnętrznego
Kod CN: 4503 - Artykuły z korka naturalnego (z wył. korka w postaci prostokątnych lub kwadratowych bloków, płyt, arkuszy lub pasów, włącznie z półfabrykatem do produkcji korków lub zatyczek, obuwia i jego części, wkładek, nawet wyjmowanych, nakryć głowy i ich części, przybitek do nabojów śrutowych i kulowych, zabawek, gier i artykułów sportowych, i ich części)
Kod CN: 7003 19 90 - Szyby niezbrojone, ze szkła lanego i walcowanego, nieobrobione inaczej (z wył. barwionych w całej masie, nieprzezroczystych, powleczonych lub posiadających warstwę pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową i ze szkła optycznego)
Kod CN: 1604 19 94 - Morszczuk i widłak "Merluccius spp., Urophycis spp.", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 2008 40 71 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
Kod CN: 5509 62 00 - Przędza zawierająca głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych akrylowych lub modakrylowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 0307 51 00 - Ośmiornice "Octopus spp.", żywe, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2620 91 00 - Żużel, popiół i pozostałości zawierające antymon, beryl, kadm, chrom lub ich mieszaniny (z wył. tych z produkcji żeliwa lub stali)