Kod CN: 2001 90 97 - Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym (z wył. ogórków i korniszonów, ostrego sosu z mango, owoców z rodzaju Capsicum innych niż słodka papryka i pieprz angielski, kukurydzy cukrowej, ignamów, słodkich ziemniaków i podobnych jadalnych części roślin, zawierających >= 5 % masy skrobi; grzybów, rdzeni palm, oliwek, słodkiej papryki, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, orzechów areca (lub betel), cola i makadamia)
Kod CN: 8420 91 10 - Walce do kalandrów lub innych maszyn do walcowania, z żeliwa (z wył. do obróbki metali lub szkła)
Kod CN: 3402 20 - Preparaty powierzchniowo czynne, preparaty do prania (włącznie z pomocniczymi preparatami piorącymi) oraz preparaty czyszczące, pakowane do sprzedaży detalicznej (z wył. organicznych środków powierzchniowo czynnych, mydła i organicznych preparatów powierzchniowo czynnych, w postaci kostek lub ukształtowanych kawałków, i produktów i preparatów do mycia skóry, w postaci płynów lub kremów)
Kod CN: 7222 20 81 - Sztaby i pręty, ze stali nierdzewnej, nieobrobione więcej niż gięte na zimno lub wykończone na zimno, zawierające >= 2,5% masy niklu (z wył. wyrobów o przekroju poprzecznym w kształcie koła)
Kod CN: 2205 10 10 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości <= 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 18% obj.
Kod CN: 5607 50 30 - Szpagat, powróz, linki i liny, z nylonu lub pozostałych poliamidów, lub poliestrów, nawet plecione lub oplatane i nawet impregnowane, powleczone, pokryte lub otulane gumą, lub tworzywami sztucznymi, o masie liniowej <= 50.000 decyteksów "5 g/m"
Kod CN: 2914 69 - Chinony (z wył. antrachinonu i 1,4-naftochinonu i koenzymu Q10 (ubidekarenon (INN))
Kod CN: 0401 20 11 - Mleko i śmietana, o zawartości tłuszczu <= 3 % masy, ale > 1 % masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2 litrów, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego