Kod CN: 0207 51 10 - Gęsi (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, oskubane, bez krwi, niewypatroszone, z głowami i łapkami, znane jako „gęsi 82 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 11 10 - Tusze lub półtusze, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2004 90 98 - Warzywa i mieszanki warzywne, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, zamrożone (z wył. zakonserwowanych cukrem oraz pomidorów, grzybów i trufli, i ziemniaków, kukurydzy cukrowej [Zea mays var. Saccharata], kapusty kwaszonej, kaparów i oliwek, grochu [Pisum sativum], niedojrzałej fasoli [Phaseolus spp.], cebuli gotowanej, niezmieszanych)
Kod CN: 7202 41 - Żelazochrom, zawierający > 4% masy węgla
Kod CN: 2910 - Epoksydy, epoksyalkohole, epoksyfenole i epoksyetery, z pierścieniem trójczłonowym oraz ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne
Kod CN: 0904 12 00 - Pieprz z rodzaju Piper, rozgniatany lub mielony
Kod CN: 2850 00 - Wodorki, azotki, azydki, krzemki i borki, nawet niezdefiniowane chemicznie (z wył. związków, które są również węglikami objętymi pozycją 2849 i organicznych i nieorganicznych związków rtęci, nawet zdefiniowanych chemicznie)
Kod CN: 5607 50 90 - Szpagat, powróz, linki i liny, z włókien syntetycznych, nawet plecione lub oplatane i nawet impregnowane, powleczone, pokryte lub otulane gumą, lub tworzywami sztucznymi (z wył. z polietylenu, polipropylenu, poliestrów, nylonu lub pozostałych poliamidów)
Kod CN: 2009 81 11 - Sok żurawinowy (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), niesfermentowany, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 8515 39 - Maszyny i aparatura do spawania metali łukiem elektrycznym, włączając łuk plazmowy, inne niż całkowicie lub częściowo automatyczne