Kod CN: 7408 19 - Drut z miedzi rafinowanej, którego maksymalny wymiar przekroju poprzecznego <= 6 mm
Kod CN: 0205 00 80 - Mięso z koni, osłów, mułów lub osłomułów, zamrożone
Kod CN: 0711 20 10 - Oliwki, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. do produkcji oliwy)
Kod CN: 5509 62 00 - Przędza zawierająca głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych akrylowych lub modakrylowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 2008 91 00 - Rdzenie palmowe, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem)
Kod CN: 8521 10 20 - Aparaty do zapisu lub odtwarzania obrazu i dźwięku, nawet z wbudowanym urządzeniem do odbioru sygnałów wizyjnych i dźwiękowych "tunerem wideo", stosujące taśmy magnetyczne, o szerokości taśmy <= 1,3 cm i pozwalające na odtwarzanie lub zapis przy prędkości taśmy <= 50 mm/s (z wył. rejestrujących kamer wideo)
Kod CN: 1604 20 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane (z wył. całych lub w kawałkach)
Kod CN: 8443 91 91 - Części i akcesoria maszyn drukarskich stosowanych do drukowania za pomocą płyt, cylindrów i innych elementów drukarskich objętych pozycją 8442, z żeliwa lub staliwa, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. maszyn drukarskich stosowanych w produkcji półprzewodników)