Kod CN 1005 10 15 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1005 10 15. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 01.11.20.0 - Kukurydza (z wyłączeniem kukurydzy cukrowej i pastewnej)
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2925 - Związki z karboksyimidową grupą funkcyjną (włącznie z sacharyną i jej solami) oraz związki z iminową grupą funkcyjną
Kod CN: 1701 - Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej
Kod CN: DZIAŁ 64 - OBUWIE, GETRY I PODOBNE; CZĘŚCI TYCH ARTYKUŁÓW
Kod CN: 3824 99 62 - Produkty pośrednie z produkcji soli monensin, do użytku farmaceutycznego lub chirurgicznego
Kod CN: 1104 29 55 - Ziarna żyta obrobione wyłącznie przez śrutowanie
Kod CN: 0405 90 - Tłuszcze i oleje otrzymane z mleka, i masło odwodnione i ghee (z wył. masła naturalnego, masła odtwarzanego i masła z serwatki)
Kod CN: 3917 21 10 - Rury, przewody i węże, sztywne, z polimerów etylenu, bez szwu i o długości > maksymalny wymiar przekroju poprzecznego, nawet obrobione powierzchniowo, ale nieobrobione inaczej
Kod CN: 4104 19 59 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, garbowane, odwłosione, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych i całych skór i skórek, z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)
Kod CN: 0305 32 19 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac) oraz ryby z gatunku Boreogadus saida