1006 30 44 Ryż średnioziarnisty, półbielony (z wył. parzonego)
Kod CN 1006 30 44 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1006 30 44. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.61.12.0 - Ryż częściowo lub całkowicie bielony lub łamany
Kod CN: 4818 50 00 - Odzież i dodatki odzieżowe, z masy papierniczej, papieru, waty celulozowej lub wstęg z włókien celulozowych (z wył. obuwia i jego części, w tym wkładek, elementów obcasa i podobnych ruchomych elementów, getrów, nakryć głowy i ich części)
Kod CN: 5212 13 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, inne niż zmieszane głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej <= 200 g/m², barwione
Kod CN: 2009 11 19 - Sok pomarańczowy, niesfermentowany, zamrożony, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 6303 92 - Firanki, zasłony (włącznie z draperiami) i wewnętrzne rolety, lambrekiny okienne lub łóżkowe, z włókien syntetycznych (z wył. Dzianych i markiz, zasłon przeciwsłonecznych)
Kod CN: 1507 90 - Olej sojowy i jego frakcje, nawet rafinowane (z wył. modyfikowanych chemicznie i oleju surowego)
Kod CN: 8466 10 20 - Trzpienie, tuleje zaciskowe i pozostałe tuleje, do stosowania jako uchwyty do narzędzi wszelkich typów w tym do obróbki ręcznej
Kod CN: 7307 23 90 - Łączniki rur lub przewodów rurowych, spawane doczołowo, ze stali nierdzewnej (z wył. odlewanych i kolanek i łuków)
Kod CN: 0207 11 30 - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2904 31 00 - Kwas perfluorooktanosulfonowy