1006 30 44 Ryż średnioziarnisty, półbielony (z wył. parzonego)
Kod CN 1006 30 44 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1006 30 44. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.61.12.0 - Ryż częściowo lub całkowicie bielony lub łamany
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5902 - Tkaniny kordowe z przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie, z nylonu lub pozostałych poliamidów, poliestrów lub włókien wiskozowych, nawet oblane lub impregnowane gumą lub tworzywem sztucznym
Kod CN: 0403 10 - Jogurt, nawet aromatyzowany lub zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, owoców, orzechów lub kakao
Kod CN: 2701 19 00 - Węgiel nawet sproszkowany, ale nieaglomerowany (z wył. antracytu i węgla bitumicznego)
Kod CN: 2914 19 - Ketony alifatyczne bez innej tlenowej grupy funkcyjnej (z wył. acetonu, butanonu (ketonu metylowo-etylowego i 4-metylopentanu-2-on (ketonu metylowo-izobutylowego))
Kod CN: 1602 41 90 - Szynki i ich kawałki, przetworzone lub zakonserwowane ze świń (z wył. ze świń domowych)
Kod CN: 8207 50 30 - Wiertła do muru, wymienne, z częścią roboczą z materiału innego niż diamenty lub z diamentów spiekanych
Kod CN: 9026 20 40 - Manometry z rurką spiralną Bourdona lub manometry z metalową przeponą
Kod CN: 0402 29 19 - Mleko i śmietana, w stałej postaci, o zawartości tłuszczu <= 27%, ale > 1,5%, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 2,5 kg
Kod CN: 0406 90 25 - Tilsit (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)