1212 21 00 Wodorosty morskie i pozostałe algi, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet mielone, nadające się do spożycia przez ludzi
Kod CN 1212 21 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1212 21 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 03.00.63.0 - Wodorosty morskie i pozostałe algi, nadające się do spożycia przez ludzi, niehodowlane
Kod PKWiU: 03.00.64.0 - Wodorosty morskie i pozostałe algi, nadające się do spożycia przez ludzi, hodowlane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 1604 15 19 - Makrele z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych i filetów)
Kod CN: 2008 50 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
Kod CN: 7229 90 50 - Drut ze stali zawierającej >= 0,9%, ale =< 1,15% masy węgla, >= 0,5%, ale =< 2% masy chromu i, jeżeli występuje <= 0,5% molibdenu, w zwojach (z wył. prętów)
Kod CN: 7302 10 40 - Szyny z rowkiem, z żeliwa lub stali, kolejowe lub tramwajowe, nowe
Kod CN: 6108 22 00 - Majtki i figi, damskie lub dziewczęce, z włókien chemicznych, dziane
Kod CN: 8714 91 90 - Części do widelców przednich do rowerów (z wył. do motocykli)
Kod CN: 8455 21 00 - Walcarki do metali do walcowania na gorąco lub kombinowane do walcowania na gorąco i na zimno (z wył. walcarek do rur)
Kod CN: 6404 19 - Obuwie o podeszwach zewnętrznych z gumy lub tworzyw sztucznych i cholewkach z materiałów włókienniczych (z wył. obuwia sportowego, w tym butów do tenisa, butów do koszykówki, pantofli gimnastycznych, butów treningowych i podobnych, obuwia dla lalek)
Kod CN: 2008 19 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych, prażonych migdałów i orzeszków ziemnych, i orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
Kod CN: 2009 89 96 - Sok wiśniowy i czereśniowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C (z wył. z dodatkiem cukru lub alkoholu)