Kod CN 1212 91 20 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1212 91 20. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 0406 90 89 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 52% ale <= 62% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 1508 90 90 - Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje nawet rafinowane (z wył. modyfikowanych chemicznie, oleju surowego i do zastosowań technicznych lub przemysłowych)
Kod CN: 8456 12 90 - Obrabiarki do obróbki dowolnych materiałów przez usuwanie nadmiaru materiału działające za pomocą wiązki światła lub fotonów innej niż laser (z wył. urządzeń lutowania i spawania, włącznie z nadającymi się do cięcia i maszyn do testowania oraz do produkcji urządzeń półprzewodnikowych lub elektronicznych układów scalonych, obwodów drukowanych, części objętych pozycją 8517 lub części komputerów)
Kod CN: 6205 90 - Koszule, męskie lub chłopięce, z materiałów włókienniczych (z wył. z bawełny lub z włókien chemicznych, z dzianin, koszul nocnych, koszulek trykotowych i pozostałych trykotów)
Kod CN: 4601 92 10 - Materiały do wyplatania, plecionki i podobne wyroby z bambusa, nawet złożone w pasma, połączone razem w równoległe pasma lub tkane, z plecionek lub podobnych wyrobów z materiałów do wyplatania obrabianych wzdłużnie (z wył. mat, słomianek i osłon, pokryć ściennych objętych pozycją 4814, części obuwia lub nakryć głowy)
Kod CN: 2007 91 - Dżemy, galaretki, marmolady, przeciery i pasty, z owoców cytrusowych, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. przetworów homogenizowanych objętych podpozycją 2007 10)
Kod CN: 0604 20 19 - Mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże (z wył. mchu reniferowego)
Kod CN: 6603 90 - Części, ozdoby i dodatki do parasoli, w tym parasoli przeciwsłonecznych objętych pozycją 6601 lub lasek, stołków myśliwskich, biczy, szpicrut i tym podobnych objętych pozycją 6602 (z wył. szkieletów parasoli, włączając szkielety zamocowane na trzonach (drzewcach))
Kod CN: 2009 19 11 - Sok pomarańczowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu i zamrożonego)
Kod CN: 0206 29 - Podroby jadalne z bydła (z wył. ozorów i wątroby), zamrożone