1213 00 00 Słoma i plewy zbóż, niepreparowane, nawet siekane, mielone, prasowane lub w formie granulek
Kod CN 1213 00 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1213 00 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 16.29.15.0 - Pellety i brykiety, z prasowanego i aglomerowanego drewna i odpadów roślinnych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4015 11 00 - Rękawice chirurgiczne z gumy (z wył. ochraniaczy na palce)
Kod CN: 5407 41 00 - Tkaniny z przędzy zawierającej >= 85% masy włókien ciągłych, z nylonu lub pozostałych poliamidów, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej >= 67 decyteksów i o wymiarze przekroju poprzecznego <= 1 mm, niebielone lub bielone
Kod CN: 8433 60 00 - Urządzenia do czyszczenia, sortowania lub klasyfikowania jaj, owoców lub pozostałych produktów rolnych (z wył. urządzeń do czyszczenia, sortowania lub klasyfikowania nasion, ziarna lub suszonych warzyw strączkowych objętych pozycją 8437)
Kod CN: 3304 91 00 - Pudry, włącznie z pudrami dla dzieci, nawet prasowane (inne niż leki)
Kod CN: 0710 80 95 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej, oliwek, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, grzybów, pomidorów, karczochów i szparagów)
Kod CN: 2922 43 00 - Kwas antranilowy (kwas o-aminobenzoesowy) i jego sole
Kod CN: 1604 20 30 - Łososiowate przetworzone lub zakonserwowane (z wył. łososia oraz ryb całych lub w kawałkach)
Kod CN: 8471 70 - Urządzenia pamięci, do maszyn do automatycznego przetwarzania danych
Kod CN: 0201 20 30 - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 9019 20 00 - Aparatura do ozonoterapii, tlenoterapii, aerozoloterapii, sztucznego oddychania lub pozostałe respiratory terapeutyczne