1404 90 00 Produkty pochodzenia roślinnego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
Kod CN 1404 90 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 01.29.30.0 - Materiały roślinne w rodzaju stosowanych głównie do wyplatania, wyściełania, wypychania lub w farbowaniu lub garbowaniu
-
Kod PKWiU: 02.30.30.0 - Części roślin, trawy, mchy, porosty i inne niejadalne dziko rosnące produkty leśne nadające się do celów zdobniczych
-
Kod PKWiU: 16.29.15.0 - Pellety i brykiety, z prasowanego i aglomerowanego drewna i odpadów roślinnych
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 7306 40 80 - Rury, przewody rurowe i profile drążone, spawane, o okrągłym przekroju poprzecznym, ze stali nierdzewnej (z wył. wyrobów ciągnionych na zimno lub walcowanych na zimno, wyrobów o zewnętrznym i wewnętrznym przekroju poprzecznym w kształcie koła i których zewnętrzna średnica > 406,4 mm, lub rur przewodowych, w rodzaju stosowanych do rurociągów ropy naftowej lub gazu, lub rur okładzinowych i przewodów rurowych, w rodzaju stosowanych do wierceń ropy naftowej lub gazu)
-
Kod CN: 5402 61 00 - Nitka wieloskładowa (złożona) lub kablowana, z nylonu lub pozostałych poliamidów, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej < 67 decyteksów (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej i przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie lub przędzy teksturowanej)
-
Kod CN: 2915 29 00 - Sole kwasu octowego (z wył. nieorganicznych i organicznych związków rtęci)
-
Kod CN: 2805 40 90 - Rtęć (z wył. w kolbach o zawartości netto 34,5 kg (masa standardowa), o wartości FOB na jedną kolbę <= 224 €)
-
Kod CN: 0306 93 - Kraby, nawet w skorupach, suszone, solone lub w solance, włączając kraby w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 2204 21 28 - Wina białe produkowane w Veneto, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
-
Kod CN: 6403 - Obuwie o podeszwach zewnętrznych z gumy, tworzyw sztucznych, skóry wyprawionej lub skóry wtórnej i cholewkach ze skóry wyprawionej (z wył. obuwia ortopedycznego, obuwia do łyżew z przymocowanymi łyżwami lub rolkami, obuwia dla lalek)
-
Kod CN: 0811 90 95 - Owoce i orzechy, jadalne, zamrożone, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego (z wył. truskawek i poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, porzeczek czarnych, białych lub czerwonych, owoców z gatunku Vaccinium myrtillus, Vaccinium myrtilloides and Vaccinium angustifolium, wiśni i czereśni, agrestu, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
-
Kod CN: 8457 20 00 - Obrabiarki zespołowe "jednostanowiskowe", do metalu
-
Kod CN: 9401 10 00 - Fotele, w rodzaju stosowanych w statkach powietrznych