1508 90 90 Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje nawet rafinowane (z wył. modyfikowanych chemicznie, oleju surowego i do zastosowań technicznych lub przemysłowych)
Kod CN 1508 90 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1508 90 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.41.52.0 - Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7604 29 - Sztaby, pręty i kształtowniki, ze stopów aluminium, gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 8442 30 00 - Maszyny, urządzenia i wyposażenie, do przygotowywania lub wykonywania płyt, cylindrów lub innych elementów drukarskich (z wył. obrabiarek objętych pozycją od 8456 do 8465)
Kod CN: 5205 34 00 - Nitka wieloskładowa (złożona) lub kablowana, z włókien nieczesanych, zawierająca >= 85% masy bawełny i o masie liniowej nitki pojedynczej >= 125 decyteksa, ale < 192,31 decyteksa "o numerze metrycznym > 52, ale <= 80" (z wył. nici do szycia i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 9506 99 - Artykuły i sprzęt sportowy lub do gier na świeżym powietrzu, gdzie indziej niesklasyfikowane; baseny i brodziki
Kod CN: 1604 14 - Tuńczyki, latający bonito i pelamida "Sarda spp.", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 2513 20 00 - Szmergiel, naturalny korund, naturalny granat i pozostałe naturalne materiały ścierne, nawet poddane obróbce cieplnej
Kod CN: 2006 00 38 - Warzywa, owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin, zakonserwowane cukrem [odsączone, lukrowane lub kandyzowane], o zawartości cukru > 13% masy (z wył. wiśni i czereśni, imbiru, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, owoców nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia)
Kod CN: 4012 90 - Opony pełne lub z poduszką powietrzną, bieżniki opon, ochraniacze dętek, gumowe
Kod CN: 9019 10 10 - Aparatura do wibracyjnego masażu elektrycznego
Kod CN: 8402 19 - Kotły parowe, włączając kotły hybrydowe (z wył. kotłów centralnego ogrzewania do gorącej wody, mogących również wytwarzać parę o niskim ciśnieniu)