1514 19 90 Olej rzepakowy lub rzepikowy, o niskiej zawartości kwasu erukowego < 2%, i ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie (z wył. do zastosowań technicznych lub przemysłowych i oleju surowego)
Kod CN 1514 19 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1514 19 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.41.56.0 - Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
Kod CN: 0602 90 - Rośliny żywe, włącznie z ich korzeniami, i grzybnia (z wył. cebulek, bulw, korzeni bulwiastych, pędów podziemnych, koron i kłączy oraz roślin i korzeni cykorii, nieukorzenionych sadzonek i zrazów, drzew owocowych lub rodzących orzechy, rododendronów, azalii i róż)
Kod CN: 2933 49 - Związki heterocykliczne tylko z heteroatomem(-ami) azotu, zawierające w strukturze układ pierścieniowy chinolinowy lub izochinolinowy (nawet uwodorniony), nieskondensowany dalej (z wył. leworfanolu (INN) i jego soli, i nieorganicznych i organicznych związków rtęci)
Kod CN: 7228 50 20 - Sztaby i pręty, ze stali narzędziowej, nieobrobione więcej niż gięte na zimno lub wykończone na zimno (z wył. półproduktów, wyrobów walcowanych płaskich i walcowanych na gorąco sztab i prętów, w nieregularnych kręgach)
Kod CN: 7607 20 - Folia aluminiowa na podłożu, o grubości (z wył. dowolnego podłoża) <= 0,2 mm (z wył. folii do wytłoczeń objętych pozycją 3212, ozdób choinkowych z folii)
Kod CN: 2009 39 95 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20, ale <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku cytrynowego, pomarańczowego i grejpfrutowego)
Kod CN: 0401 50 99 - Mleko i śmietana, o zawartości tłuszczu > 45 % masy, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego (z wył. w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2 litrów)
Kod CN: 8543 70 10 - Urządzenia elektryczne z funkcjami tłumaczenia lub słownikowymi
Kod CN: 1704 90 75 - Toffi, karmelki i podobne cukierki
Kod CN: 2204 22 83 - Wina białe produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina ze szczepu)