1514 19 90 Olej rzepakowy lub rzepikowy, o niskiej zawartości kwasu erukowego < 2%, i ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie (z wył. do zastosowań technicznych lub przemysłowych i oleju surowego)
Kod CN 1514 19 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1514 19 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.41.56.0 - Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0207 60 31 - Całe skrzydła z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 5509 41 00 - Nitka pojedyncza zawierająca >= 85% masy włókien odcinkowych syntetycznych (z wył. Nici do szycia, przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej, akrylowej lub modakrylowej, z poliestrów, z nylonu lub pozostałych poliamidów)
Kod CN: 2302 40 02 - Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki ryżu, nawet granulowane, o zawartości skrobi <= 35% masy
Kod CN: 8607 91 - Części lokomotyw szynowych, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 3702 96 - Film fotograficzny, w rolkach, światłoczuły, nienaświetlony, z perforacją, do fotografii monochromatycznej, o szerokości <= 35 mm, i o długości <= 30 m (z wył. wykonanego z papieru, tektury lub tekstyliów, do promieni rentgenowskich)
Kod CN: 2001 90 40 - Ignamy, słodkie ziemniaki i podobne jadalne części roślin, zawierające >= 5 % masy skrobi, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym
Kod CN: 0712 39 00 - Grzyby i trufle, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone (z wył. grzybów z rodzaju "Agaricus", uszaków "Auricularia spp.", trzęsaków "Tremella spp.")
Kod CN: 6203 22 - Komplety, męskie lub chłopięce, z bawełny (z wył. dzianych, kompletów narciarskich i strojów kąpielowych)
Kod CN: 0910 91 - Mieszanki różnych rodzajów przypraw korzennych