1516 Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone
Podrzędne kody CN
Kod CN: 1516 10 - Tłuszcze i oleje zwierzęce i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone
Kod CN: 1516 10 10 - Tłuszcze i oleje zwierzęce i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
Kod CN: 1516 10 90 - Tłuszcze i oleje zwierzęce i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg lub pakowane inaczej
Kod CN: 1516 20 - Tłuszcze i oleje roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone
Kod CN: 1516 20 10 - Uwodorniony olej rycynowy, tzw. „wosk opalowy”
Kod CN: 1516 20 91 - Tłuszcze i oleje roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. uwodornionego oleju rycynowego, tzw. „wosku opalowego” i dalej przetworzonych)
Kod CN: 1516 20 95 - Olej rzepikowy, lniany, rzepakowy, słonecznikowy, illipe, karite, makore, toloucouna lub babassu, i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, do zastosowań technicznych lub przemysłowych, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg lub inaczej przygotowane (z wył. do produkcji artykułów spożywanych przez ludzi)
Kod CN: 1516 20 96 - Olej z orzeszków ziemnych, z nasion bawełny, sojowy lub słonecznikowy i ich frakcje (z wył. objętych podpozycją 1516.20.95); pozostałe oleje i ich frakcje zawierające < 50 % masy wolnych kwasów tłuszczowych, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg lub inaczej przygotowane (z wył. olejów z nasion palmowych, illipe, kokosowego, rzepikowego, rzepakowego lub copaiba, i olejów objętych podpozycją 1516.20.95)
Kod CN: 1516 20 98 - Tłuszcze i oleje roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg albo innych formach (z wył. tłuszczów i olejów i ich frakcji dalej przetworzonych, uwodornionego oleju rycynowego i wyrobów objętych podpozycją 1516.20.95 i 1516.20.96)
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0303 56 00 - Rachica (Rachycentron canadum), zamrożona
Kod CN: 7005 21 30 - Szkło typu „float” i szkło o powierzchni szlifowanej, w arkuszach, barwione w całej masie, nieprzezroczyste, powleczone lub jedynie szlifowane powierzchniowo, ale nieobrobione inaczej, o grubości > 3,5 mm, ale <= 4,5 mm (z wył. szkła zbrojonego lub z warstwą pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową)
Kod CN: 0207 26 40 - Grzbiety, szyje, grzbiety, włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 2008 20 71 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale bez dodatku alkoholu, o zawartości cukru > 19% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <=1 kg
Kod CN: 0302 59 10 - Ryby z gatunku Boreogadus saida, świeże lub schłodzone
Kod CN: 1513 19 - Olej kokosowy i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie (z wył. oleju surowego)
Kod CN: 6211 42 42 - Części dolne dresów z podszewką, damskie lub dziewczęce, z bawełny (z wył. dzianych i części dolnych dresów pokrytych z zewnątrz tym samym pojedynczym materiałem włókienniczym)
Kod CN: 2306 49 00 - Makuchy i inne pozostałości stałe, nawet mielone lub w postaci granulek, pozostałe z ekstrakcji nasion rzepaku lub rzepiku, o wysokiej zawartości kwasu erukowego, o zawartości kwasu erukowego >= 2% masy i o zawartości składników stałych, w których udział glukozynoladów >= 30 mikromoli/g
Kod CN: 1509 - Oliwa i jej frakcje, otrzymywane z owoców drzew oliwkowych, wyłącznie w sposób mechaniczny lub przy użyciu innych metod fizycznych, w warunkach, które nie prowadzą do pogorszenia właściwości oleju, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
Kod CN: 8421 91 00 - Części wirówek, włączając suszarki wirówkowe, gdzie indziej niesklasyfikowane