1604 14 36 Filety znane jako „loins” z tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym)
Kod CN 1604 14 36 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1604 14 36. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.25.0 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 9032 90 00 - Części i akcesoria do przyrządów i aparatów, do automatycznej regulacji lub kontroli, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 3923 40 10 - Szpule, rolki i podobne nośniki do błon fotograficznych i kinematograficznych lub do taśm, filmów i podobnych, do rejestrowania dźwięku lub obrazu, lub sygnałów, danych lub programów
Kod CN: 8461 40 11 - Obrabiarki do nacinania uzębień, włączając metody ścierne, do nacinania uzębień kół zębatych walcowych, sterowane numerycznie, do obróbki metali lub cermetali (z wył. strugarek poprzecznych, dłutownic i przeciągarek)
Kod CN: 0306 36 - Krewetki, nawet w skorupach, żywe, świeże lub schłodzone (z wył. krewetek wód zimnych (Pandalus spp., Crangon crangon)
Kod CN: 8538 90 19 - Części do urządzeń do testowania płytek półprzewodników objętych podpozycją 8536 90 20, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. podzespołów elektronicznych)
Kod CN: 3006 10 - Sterylny katgut chirurgiczny, podobne sterylne materiały do zszywania chirurgicznego (włącznie ze sterylnymi wchłanialnymi nićmi chirurgicznymi lub dentystycznymi) oraz sterylne materiały przylepne do chirurgicznego zamykania ran; sterylna laminaria (listownica) i sterylne tampony z laminarii; sterylne absorpcyjne chirurgiczne lub dentystyczne środki tamujące krwawienie; sterylne chirurgiczne lub dentystyczne środki zapobiegające powstawaniu zrostów, nawet absorpcyjne
Kod CN: 8704 90 00 - Pojazdy silnikowe do transportu towarów, z silnikiem innym niż tłokowy wewnętrznego spalania (z wył. pojazdów samowyładowczych zaprojektowanych do stosowania poza drogami publicznymi, objętych podpozycją 8704 10 i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia objętych pozycją 8705)
Kod CN: 1901 - Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające < 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z mleka, śmietany, maślanki, serwatki, kefiru i podobnych towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające < 5% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
Kod CN: 5407 53 00 - Tkaniny z przędzy zawierającej >= 85% masy włókien ciągłych poliestrowych, teksturowanych, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej >= 67 decyteksów i o wymiarze przekroju poprzecznego <= 1 mm, z przędz o różnych barwach
Kod CN: 6204 69 90 - Spodnie, spodnie na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki, bryczesy i szorty, damskie lub dziewczęce z materiałów włókienniczych (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien chemicznych, z dzianin, strojów kąpielowych i fig)