1704 90 65 Wyroby żelowe i galaretki, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych
Kod CN 1704 90 65 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1704 90 65. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.82.23.0 - Wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0802 52 00 - Pistacje, świeże lub suszone, bez łupin
Kod CN: 8450 11 - Maszyny pralnicze, w pełni automatyczne, typu domowego lub profesjonalnego, o pojemności jednorazowej <= 10 kg suchej bielizny
Kod CN: 9001 20 00 - Arkusze i płyty, z materiałów polaryzujących
Kod CN: 6814 - Mika obrobiona i artykuły z miki, włącznie z miką aglomerowaną lub regenerowaną, nawet na podłożu z papieru, tektury lub innych materiałów (z wył. izolatorów elektrycznych, osprzętu izolacyjnego, rezystorów i kondensatorów, gogli z miki i szkieł do nich, miki w formie ozdób na choinki świąteczne)
Kod CN: 0511 91 90 - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych (z wył. odpadków rybnych); martwe ryby, skorupiaki, mięczaki lub pozostałe bezkręgowce wodne nienadające się do spożycia przez ludzi
Kod CN: 9007 - Kamery i projektory kinematograficzne, nawet zawierające aparaturę do zapisu i odtwarzania dźwięku (z wył. sprzętu wizyjnego)
Kod CN: 3905 12 00 - Poli(octan winylu), w dyspersji wodnej
Kod CN: 0403 90 69 - Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone, słodzone, o zawartości tłuszczu > 6% masy (z wył. w stałej postaci, jogurtu, aromatyzowanych lub zawierających dodatek owoców, orzechów lub kakao)