1901 20 00 Mieszaniny i ciasta, z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające < 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; i z mleka, śmietany, maślanki, kwaśnego mleka, śmietany kwaszonej, serwatki, jogurtu, kefiru lub podobnych towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierających kakao lub zawierających < 5% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone, do wytworzenia wyrobów piekarniczych objętych pozycją 1905
Kod CN 1901 20 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.61.24.0 - Mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 2204 21 12 - Wina białe produkowane w Bordeaux, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
-
Kod CN: 6005 37 00 - Dzianiny osnowowe, włączając te wykonane na dziewiarce obszywającej galonem, o szerokości > 30 cm, z włókien syntetycznych, barwione (z wył. zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
-
Kod CN: 8208 40 00 - Noże i ostrza tnące, z metalu nieszlachetnego, do maszyn rolniczych, ogrodniczych lub stosowanych w leśnictwie (z wył. do obróbki drewna)
-
Kod CN: 4016 92 00 - Gumki do wycierania, z gumy innej niż ebonit (z wył. wyrobów tylko pociętych na prostokąty lub kwadraty)
-
Kod CN: 2005 99 80 - Warzywa, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, niezamrożone (z wył. zakonserwowanych cukrem, warzyw homogenizowanych z podpozycji 2005 10, oraz pomidorów, grzybów i trufli, i ziemniaków, grochu [Pisum sativum], fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.], szparagów, oliwek, kukurydzy [Zea Mays var. Saccharata], pędów bambusa, pikantnych owoców z rodzaju Capsicum, kaparów, karczochów, mieszanek warzyw i kapusty kwaszonej)
-
Kod CN: 8459 - Obrabiarki, włączając obrabiarki z jednostkami obróbkowymi prowadnicowymi, do wiercenia, wytaczania, frezowania lub gwintowania wałków lub otworów, do obróbki metalu przez jego skrawanie (inne niż tokarki i centra tokarskie, objęte pozycją 8458, obrabiarki objęte pozycją 8461 i maszyny obsługiwane ręcznie)
-
Kod CN: 7010 90 67 - Balony, kolby, słoje, dzbany, fiolki i pozostałe pojemniki, ze szkła, w rodzaju stosowanych do transportu lub pakowania napojów i artykułów spożywczych, o pojemności nominalnej < 0,25 l (z wył. butli)
-
Kod CN: 2902 90 00 - Węglowodory cykliczne (z wył. cykloalkanów, cykloalkenów, cykloterpenów, benzenu, toluenu, ksylenów, styrenu, etylobenzenu i kumenu)
-
Kod CN: 8462 - Obrabiarki, włączając prasy, do obróbki metalu metodą kucia, młotkowania lub kucia matrycowego; obrabiarki, włączając prasy, do obróbki metalu metodą gięcia, składania, prostowania, spłaszczania, ścinania, przebijania, dziurkowania lub nacinania; prasy do obróbki metali lub węglików metali (z wył. maszyn objętych działami od 8456 do 8461)
-
Kod CN: 6912 00 81 - Artykuły gospodarstwa domowego i toaletowe, z ceramiki zwykłej (z wył. zestawów stołowych, naczyń kuchennych, wanien, bidetów, zlewów i podobnej armatury sanitarnej, statuetek i pozostałych artykułów dekoracyjnych, garnków, słojów i podobnych wyrobów, w rodzaju stosowanych do transportu lub pakowania towarów)