2001 90 92 Rdzenie palmowe, owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, areca (lub betel), cola i makadamia, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym
Kod CN 2001 90 92 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2001 90 92. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.18.0 - Warzywa (z wyłączeniem ziemniaków), owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7016 90 10 - Szyby oprawione w ołów i podobne (z wył. wyrobów starszych niż 100 letnie)
Kod CN: 5501 10 00 - Kabel z nylonu lub pozostałych poliamidów, spełniający wymagania określone w uwadze 1 do działu 55
Kod CN: 2711 29 00 - Węglowodory w stanie gazowym, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. gazu ziemnego)
Kod CN: 6203 23 80 - Komplety, męskie lub chłopięce, z włókien syntetycznych (z wył. dzianych, i kompletów roboczych, dresów, kompletów narciarskich i strojów kąpielowych)
Kod CN: 0308 19 00 - Ogórki morskie (Stichopus japonicus, Holothurioidea), wędzone, suszone, solone lub w solance
Kod CN: 0207 13 99 - Jadalne podroby (z wył. wątróbek) ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2008 99 31 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85 % mas.
Kod CN: 1604 17 00 - Węgorze przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 9025 11 20 - Termometry szpitalne lub weterynaryjne, cieczowe, do bezpośredniego odczytu
Kod CN: 5310 10 10 - Tkaniny z juty lub z pozostałych włókien tekstylnych łykowych, objętych pozycją 5303, niebielone, o szerokości <= 150 cm