Kod CN: 9207 10 80 - Instrumenty muzyczne, których dźwięk jest wytwarzany lub też musi być wzmocniony, elektrycznie, klawiszowe (z wył. organów, pianin cyfrowych, syntezatorów i akordeonów)
Kod CN: 9207 90 - Akordeony i instrumenty muzyczne nieklawiszowe, których dźwięk jest wytwarzany lub też musi być wzmocniony, elektrycznie
Kod CN: 9207 90 10 - Gitary, których dźwięk jest wytwarzany lub też musi być wzmocniony, elektrycznie
Kod CN: 9207 90 90 - Akordeony i instrumenty muzyczne nieklawiszowe, których dźwięk jest wytwarzany lub też musi być wzmocniony, elektrycznie (z wył. gitar)
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
Kod CN: 7228 30 49 - Sztaby i pręty, ze stali zawierającej >= 0,9%, ale =< 1,15% masy węgla, >= 0,5%, ale =< 2% masy chromu i, jeżeli występuje, <= 0,5% molibdenu, tylko walcowane na gorąco, tylko ciągnione na gorąco lub tylko wyciskane (z wył. o przekroju okrągłym, o średnicy >= 80 mm, półproduktów, wyrobów walcowanych płaskich i walcowanych na gorąco sztab i prętów, w nieregularnych kręgach)
Kod CN: 0207 11 30 - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 1904 10 90 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych (z wył. otrzymanych z kukurydzy lub ryżu)
Kod CN: 8403 10 10 - Kotły centralnego ogrzewania, nieelektryczne, żeliwne (z wył. kotłów wytwarzających parę wodną i kotłów wodnych wysokotemperaturowych objętych pozycją 8402)
Kod CN: 0204 43 - Kawałki mięsa z owiec, bez kości, zamrożone