2008 97 59 Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. mieszanek owoców tropikalnych i owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
Kod CN 2008 97 59 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2008 97 59. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0604 90 19 - Mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane (z wył. mchu reniferowego)
Kod CN: 3203 00 10 - Środki barwiące pochodzenia roślinnego, włącznie z ekstraktami barwiącymi, nawet zdefiniowane chemicznie; preparaty na bazie środków barwiących pochodzenia roślinnego, w rodzaju stosowanych do barwienia dowolnych materiałów lub stosowanych jako elementy składowe do produkcji preparatów barwiących (z wył. wyrobów objętych pozycją 3207, 3208, 3209, 3210, 3213 i 3215)
Kod CN: 0304 89 49 - Filety z makreli (Scomber scombrus, Scomber japonicus) i ryby z gatunku Orcynopsis unicolor, zamrożone
Kod CN: 1518 00 39 - Oleje roślinne, ciekłe, zmieszane, niejadalne, gdzie indziej niesklasyfikowane, do zastosowań technicznych lub przemysłowych (z wył. olejów surowych i do produkcji artykułów spożywczych)
Kod CN: 0710 80 70 - Pomidory, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 3505 10 - Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane, np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane