10.39.29.0 Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.39.29 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Kod PKWiU 10.39.29.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0803 10 90 - Plantany, suszone
-
Kod CN: 0803 90 90 - Banany, suszone (z wył. plantanów)
-
Kod CN: 0804 10 00 - Daktyle, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0804 20 90 - Figi, suszone
-
Kod CN: 0804 30 00 - Ananasy, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0804 40 00 - Awokado, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0804 50 00 - Guawa, mango i smaczelina, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 10 80 - Pomarańcze, świeże lub suszone (z wył. świeżych pomarańcz słodkich)
-
Kod CN: 0805 21 10 - Satsuma, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 21 90 - Mandarynki, włącz. z tangerynami, świeże lub suszone (z wył. klementynek i satsuma)
-
Kod CN: 0805 22 00 - Klementynki, włącz. z monrealesami, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 29 00 - Wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 40 00 - Grejpfruty, włącznie z pomelo, świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 50 10 - Cytryny "Citrus limon, Citrus limonum", świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 50 90 - Limony "Citrus aurantifolia, Citrus latifolia", świeże lub suszone
-
Kod CN: 0805 90 00 - Owoce cytrusowe, świeże lub suszone (z wył. pomarańcz, cytryn "Citrus limon, Citrus limonum" i limonów "Citrus aurantifolia, Citrus latifolia", grejpfrutów, mandarynek, włącz. z tangerynami i satsuma, klementynkami, wilkingami i podobnymi hybrydami cytrusowymi)
-
Kod CN: 0806 20 10 - Rodzynki
-
Kod CN: 0806 20 30 - Sułtanki
-
Kod CN: 0806 20 90 - Winogrona suszone (z wył. rodzynek i sułtanek)
-
Kod CN: 0813 10 00 - Morele suszone
-
Kod CN: 0813 20 00 - Śliwki suszone
-
Kod CN: 0813 30 00 - Jabłka suszone
-
Kod CN: 0813 40 10 - Brzoskwinie, włącznie z nektarynami, suszone
-
Kod CN: 0813 40 30 - Gruszki suszone
-
Kod CN: 0813 40 50 - Papaje suszone
-
Kod CN: 0813 40 65 - Tamarynda, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, suszone
-
Kod CN: 0813 40 95 - Owoce suszone, jadalne (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, owoców cytrusowych, winogron, moreli, śliwek i jabłek, gruszek i brzoskwiń, niezmieszanych)
-
Kod CN: 0813 50 12 - Mieszanki z suszonych owoców papai, tamarynd, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niezawierające śliwek
-
Kod CN: 0813 50 15 - Mieszanki suszonych owoców, niezawierające śliwek (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), owoców cytrusowych, winogron, tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 0813 50 19 - Mieszanki suszonych moreli, jabłek, brzoskwiń(włącznie z nektarynami), gruszek, papai i pozostałych jadalnych, suszonych owoców, zawierające śliwki (z wył. mieszanin jadalnych orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, owoców cytrusowych i winogron)
-
Kod CN: 0813 50 31 - Mieszaniny wyłącznie suszonych orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia
-
Kod CN: 0813 50 39 - Mieszaniny wyłącznie jadalnych i suszonych orzechów objętych pozycją 0802 (z wył. orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia)
-
Kod CN: 0813 50 91 - Mieszaniny jadalnych i suszonych orzechów, bananów, daktyli, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, owoców cytrusowych i winogron, niezawierające śliwek lub fig (z wył. mieszanin wyłącznie orzechów objętych pozycją 0801 i 0802)
-
Kod CN: 0813 50 99 - Mieszaniny jadalnych i suszonych orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, smaczeliny, mango, owoców cytrusowych i winogron, zawierające śliwki lub figi
-
Kod CN: 0814 00 00 - Skórki owoców cytrusowych lub melonów, włącznie z arbuzami, świeże, zamrożone, suszone lub zakonserwowane tymczasowo w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących
-
Kod CN: 2008 20 11 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 17% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 20 19 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. o zawartości cukru > 17% masy)
-
Kod CN: 2008 20 31 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 19% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 20 39 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 19% masy)
-
Kod CN: 2008 20 51 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale bez dodatku alkoholu, o zawartości cukru > 17% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 20 59 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale bez dodatku alkoholu, o zawartości cukru > 13%, ale <= 17% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 20 71 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale bez dodatku alkoholu, o zawartości cukru > 19% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <=1 kg
-
Kod CN: 2008 20 79 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale bez dodatku alkoholu, o zawartości cukru > 13%, ale <= 19% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 20 90 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ani cukru
-
Kod CN: 2008 30 11 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 30 19 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 30 31 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9%)
-
Kod CN: 2008 30 39 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9%)
-
Kod CN: 2008 30 51 - Cząstki grejpfrutów, włącznie z pomelo, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 30 55 - Mandarynki (włączając tangeryny i satsuma); klementynki, wilkingi i inne podobne hybrydy cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 30 59 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. cząstek grejpfrutów, mandarynek (włączając tangeryny i satsuma), klementynek, wilkingów i podobnych hybryd cytrusowych)
-
Kod CN: 2008 30 71 - Cząstki grejpfrutów, włącznie z pomelo, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 30 75 - Mandarynki (włączając tangeryny i satsuma); klementynki, wilkingi i inne podobne hybrydy cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 30 79 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. cząstek grejpfrutów, mandarynek (włączając tangeryny i satsuma), klementynek, wilkingów i podobnych hybryd cytrusów)
-
Kod CN: 2008 30 90 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ani dodatku cukru
-
Kod CN: 2008 40 11 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 19 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 21 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13%)
-
Kod CN: 2008 40 29 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13%)
-
Kod CN: 2008 40 31 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 39 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 15% masy)
-
Kod CN: 2008 40 51 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 59 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru <= 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 71 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 79 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru <= 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 40 90 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani niezawierające alkoholu
-
Kod CN: 2008 50 11 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 19 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 31 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
-
Kod CN: 2008 50 39 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
-
Kod CN: 2008 50 51 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 59 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 15% masy)
-
Kod CN: 2008 50 61 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 69 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 9%, ale <= 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 71 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 79 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 9%, ale <= 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 50 92 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 5 kg
-
Kod CN: 2008 50 98 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 5 kg
-
Kod CN: 2008 60 11 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas
-
Kod CN: 2008 60 19 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas
-
Kod CN: 2008 60 31 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 60 39 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 60 50 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, niezawierające dodatku alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 60 60 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 60 70 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 4,5 kg
-
Kod CN: 2008 60 90 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 4,5 kg
-
Kod CN: 2008 70 11 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru >13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 19 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 31 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
-
Kod CN: 2008 70 39 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
-
Kod CN: 2008 70 51 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru >15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 59 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 15% masy)
-
Kod CN: 2008 70 61 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 69 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 9%, ale <= 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 71 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 79 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru > 9%, ale <= 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 70 92 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 5 kg
-
Kod CN: 2008 70 98 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 5 kg (z wył. z dodatkiem alkoholu i cukru)
-
Kod CN: 2008 80 11 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 80 19 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 80 31 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 80 39 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, o zawartości cukru <= 9% masy, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 80 50 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 80 70 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 80 90 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani alkoholu
-
Kod CN: 2008 91 00 - Rdzenie palmowe, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem)
-
Kod CN: 2008 93 11 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 93 19 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 93 21 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru <= 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 93 29 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru <= 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 93 91 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ale zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 93 93 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ale zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 93 99 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu ani dodatku cukru (z wył. dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
-
Kod CN: 2008 97 03 - Mieszanki orzechów tropikalnych i owoców tropikalnych, zawierające >=50% masy orzechów tropikalnych, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej lub alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 97 05 - Mieszanki orzechów tropikalnych i owoców tropikalnych, zawierające >=50% masy orzechów tropikalnych, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej lub alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 97 12 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 97 14 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych/orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion)
-
Kod CN: 2008 97 16 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas.
-
Kod CN: 2008 97 18 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych/orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion)
-
Kod CN: 2008 97 32 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 97 34 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy i mieszanek orzechów, owoców tropikalnych/orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion)
-
Kod CN: 2008 97 36 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 97 38 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy i mieszanek orzechów, owoców tropikalnych/orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion)
-
Kod CN: 2008 97 51 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 2008 97 59 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. mieszanek owoców tropikalnych i owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 2008 97 72 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w których udział żadnego z pojedynczych owoców nie przekracza 50% masy całkowitej owoców, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <=1 kg
-
Kod CN: 2008 97 74 - Mieszanki owocowe, w których udział żadnego z pojedynczych owoców nie przekracza 50% masy całkowitej owoców, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych i owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 2008 97 76 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. mieszanek, w których udział żadnego z pojedynczych owoców nie przekracza 50% masy całkowitej owoców)
-
Kod CN: 2008 97 78 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. mieszanek owoców tropikalnych i owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 2008 97 92 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 5 kg
-
Kod CN: 2008 97 93 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 5 kg, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 2008 97 94 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 4,5 kg, ale < 5 kg
-
Kod CN: 2008 97 96 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 4,5 kg, ale < 5 kg, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 2008 97 97 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 4,5 kg
-
Kod CN: 2008 97 98 - Mieszanki owoców i pozostałych jadalnych części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 4,5 kg, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 do działu 20, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 2008 99 11 - Imbir, przetworzony lub zakonserwowany, zawierający dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <=11,85 % mas.
-
Kod CN: 2008 99 19 - Imbir, przetworzony lub zakonserwowany, zawierający dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas.
-
Kod CN: 2008 99 21 - Winogrona, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13%
-
Kod CN: 2008 99 23 - Winogrona, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru <= 13%
-
Kod CN: 2008 99 24 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <=11,85 % mas.
-
Kod CN: 2008 99 28 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <=11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2008 99 31 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85 % mas.
-
Kod CN: 2008 99 34 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2008 99 36 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <=11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 99 37 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <=11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2008 99 38 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 2008 99 40 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2008 99 41 - Imbir, przetworzony lub zakonserwowany, niezawierający alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 99 43 - Winogrona, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 99 45 - Śliwki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 99 48 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 99 49 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2008 99 51 - Imbir, przetworzony lub zakonserwowany, niezawierający alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 99 63 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <=1 kg (z wył. mieszanek)
-
Kod CN: 2008 99 67 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2008 99 72 - Śliwki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ani dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 5 kg
-
Kod CN: 2008 99 78 - Śliwki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ani dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 5 kg
-
Kod CN: 2008 99 85 - Kukurydza, przetworzona lub zakonserwowana, niezawierająca alkoholu, ani dodatku cukru (z wył. kukurydzy cukrowej [Zea mays var. Saccharata])
-
Kod CN: 2008 99 91 - Ignamy, słodkie ziemniaki i podobne jadalne części roślin, zawierające >= 5% masy skrobi, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku ani alkoholu, ani cukru (z wył. zamrożonych lub suszonych)
-
Kod CN: 2008 99 99 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku ani alkoholu, ani cukru (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, śliwek, kukurydzy, ignamów, słodkich ziemniaków i podobnych jadalnych części roślin)
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 29.10.22 - Pojazdy samochodowe do przewozu osób, nowe, wyposażone w silnik spalinowy o zapłonie iskrowym, o pojemności skokowej > 1500 cm3
-
Kod PKWiU: 23.31.10 - PŁYTKI CERAMICZNE I PŁYTY CHODNIKOWE CERAMICZNE
-
Kod PKWiU: 46.37.10.0 - SPRZEDAŻ HURTOWA HERBATY, KAWY, KAKAO I PRZYPRAW
-
Kod PKWiU: 38.32.32 - Surowce wtórne z papieru i tektury
-
Kod PKWiU: 56.21.19 - Usługi przygotowywania i dostarczania żywności (katering) dla pozostałych odbiorców zewnętrznych
-
Kod PKWiU: 14.14 - BIELIZNA
-
Kod PKWiU: 19.20.21.0 - Benzyna silnikowa (gazolina)
-
Kod PKWiU: 22.29.22.0 - Pozostałe samoprzylepne płyty, arkusze, folie, taśmy, pasy i pozostałe płaskie kształty, z tworzyw sztucznych
-
Kod PKWiU: 20.41 - MYDŁO I DETERGENTY, ŚRODKI PIORĄCE, CZYSZCZĄCE I POLERUJĄCE
-
Kod PKWiU: 79 - USŁUGI ŚWIADCZONE PRZEZ ORGANIZATORÓW TURYSTYKI, POŚREDNIKÓW I AGENTÓW TURYSTYCZNYCH ORAZ POZOSTAŁE USŁUGI REZERWACJI I USŁUGI Z NIĄ ZWIĄZANE