2009 31 91 Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku cytrynowego, pomarańczowego i grejpfrutowego)
Kod CN 2009 31 91 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2009 31 91. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.32.19.0 - Pozostałe soki z owoców i warzyw
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4016 99 97 - Artykuły z gumy, innej niż ebonit, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. wyrobów z gumy komórkowej)
Kod CN: 7219 11 00 - Wyroby walcowane płaskie ze stali nierdzewnej, o szerokości >= 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, w zwojach, o grubości > 10 mm
Kod CN: 1604 19 94 - Morszczuk i widłak "Merluccius spp., Urophycis spp.", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 5509 92 00 - Przędza zawierająca głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych syntetycznych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną (z wył. nici do szycia, przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej i przędzy z włókien odcinkowych poliestrowych, akrylowych lub modakrylowych)
Kod CN: 8104 11 00 - Magnez nieobrobiony plastycznie, zawierający >= 99,8% masy magnezu
Kod CN: 0306 92 - Homary "Homarus spp.", nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włączając homary w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie
Kod CN: 8408 90 67 - Silniki spalinowe tłokowe z zapłonem samoczynnym (wysokoprężne i średnioprężne), nowe, o mocy > 300 kW, ale <= 500 kW (z wył. silników do trakcji szynowej lub do napędu jednostek pływających i silników do napędu pojazdów objętych działem 87)
Kod CN: 5106 20 10 - Przędza z wełny zgrzebnej, zawierająca głównie, ale < 85% masy wełny, zawierająca łącznie >= 85% masy wełny i cienkiej sierści zwierzęcej (z wył. pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 0302 99 00 - Rybie płetwy, głowy, ogony, pęcherze pławne i pozostałe jadalne odpadki rybne, świeże lub schłodzone (z wył. wątróbek, ikry, mlecza i płetw rekina)
Kod CN: 8529 10 69 - Anteny (z wył. wewnętrznych i zewnętrznych do odbiorników radiowych lub telewizyjnych, włącznie z typami wewnętrznymi wbudowanymi, teleskopowych i prętowych do aparatury przenośnej lub nadających się do zamontowania w pojazdach mechanicznych)