2102 20 11 Drożdże nieaktywne, w tabletkach, kostkach lub w podobnej postaci, lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
Kod CN 2102 20 11 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2102 20 11. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.89.13.0 - Drożdże (aktywne lub nieaktywne); pozostałe martwe mikroorganizmy jednokomórkowe; gotowe proszki do pieczenia
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2008 19 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych, prażonych migdałów i orzeszków ziemnych, i orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
Kod CN: 8516 29 50 - Grzejniki konwekcyjne elektryczne, do ogrzewania pomieszczeń i gleby
Kod CN: 0102 29 91 - Bydło domowe żywe, o masie > 300 kg, do uboju (z wył. jałówek i krów)
Kod CN: 2204 22 - Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi i moszczem gronowym z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l (z wył. win musujących)
Kod CN: 2008 70 59 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 15% masy)
Kod CN: 1006 30 44 - Ryż średnioziarnisty, półbielony (z wył. parzonego)
Kod CN: 6212 90 00 - Szelki, podwiązki i podobne artykuły oraz części tych artykułów, włącznie z częściami biustonoszy, pasów i paso-majtek, gorsetów, z dowolnego materiału włókienniczego, włącznie z dzianinami, nawet elastyczne (z wył. kompletnych biustonoszy, pasów i paso-majtek i gorsetów)
Kod CN: 8516 60 10 - Kuchnie zawierające przynajmniej piekarnik i płytę grzewczą, elektryczne, do użytku domowego
Kod CN: 8466 20 91 - Uchwyty przedmiotów obrabianych do tokarek (z wył. w postaci przyrządów i uchwytów do celów specjalnych, włącznie z zestawami znormalizowanych części przyrządów i uchwytów)
Kod CN: 0206 22 00 - Wątroby jadalne z bydła, zamrożone