2204 21 17 Wina białe produkowane w Val de Loire, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN 2204 21 17 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2204 21 17. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 11.02.12.0 - Wina ze świeżych winogron, z wyłączeniem wina musującego; moszcz z winogron
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4403 95 - Drewno z brzozy (Betula spp.), surowe, którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna w postaci podkładów kolejowych; drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)
Kod CN: 7320 20 20 - Sprężyny śrubowe, z żeliwa lub stali, obrobione na gorąco (z wył. sprężyn płaskich spiralnych, sprężyn do zegarków lub zegarów, do parasoli i parasolek, i do amortyzatorów objętych sekcją 17)
Kod CN: 0302 - Ryby świeże lub schłodzone, z wyłączeniem filetów rybnych oraz pozostałego mięsa rybiego, objętych pozycją 0304
Kod CN: 2931 10 00 - Tetrametyloołów i tetraetyloołów
Kod CN: 0304 59 90 - Mięso (nawet rozdrobnione) z ryb (z wył. słodkowodnych, płatów śledziowych, filetów, z tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych, łososiowatych, ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae), świeże lub schłodzone
Kod CN: 5212 12 90 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, inne niż zmieszane głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi lub głównie lub wyłącznie z lnem, o masie powierzchniowej <= 200 g/m², bielone
Kod CN: 8414 59 95 - Wentylatory (z wył. stołowych, podłogowych, ściennych, okiennych, sufitowych lub dachowych, zawierających silnik elektryczny o mocy <= 125 W, wentylatorów osiowych i promieniowych, i do chłodzenia sprzętu IT objętego podpozycją 8414 59 15)
Kod CN: 3825 49 00 - Odpady rozpuszczalników organicznych, niefluorowcowane
Kod CN: 3902 90 20 - Poli(1-buten), kopolimer 1-butenu i etylenu, zawierający <= 10% masy, etylenu lub mieszanina poli(1-butenu) z polietylenem i/lub polipropylenem, zawierająca <= 10% masy polietylenu i/lub <= 25% masy polipropylenu, w postaci bloków o nieregularnych kształtach, bryłek, proszków, granulek, płatków i podobnych form masowych
Kod CN: 0802 12 90 - Migdały, świeże lub suszone, bez łupin (z wył. gorzkich)