Kod CN: 0205 00 20 - Mięso z koni, osłów, mułów lub osłomułów, świeże lub schłodzone
Kod CN: 1604 19 92 - Dorsze [Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus marcocephalus], przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 9105 11 00 - Budziki, zasilane elektrycznie
Kod CN: 2842 90 80 - Sole kwasów nieorganicznych lub nadtlenokwasów (z wył. tlenowych lub nadtlenowych kwasów metalicznych, krzemianów podwójnych lub złożonych [włącznie z glinokrzemianami, nawet niezdefiniowanymi chemicznie], soli, soli podwójnych lub soli złożonych kwasów selenu lub telluru, azydków i organicznych lub nieorganicznych związków rtęci)
Kod CN: 5509 21 00 - Nitka pojedyncza zawierająca >= 85% masy lub więcej włókien odcinkowych poliestrowych (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 0201 20 20 - Ćwierci „kompensowane” z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 7013 28 10 - Kieliszki i szklanki, z nóżką, ze szkła nabieranego ręcznie (z wył. z tworzywa szklano-ceramicznego lub ze szkła ołowiowego)
Kod CN: 6117 90 00 - Części odzieży lub dodatków odzieżowych, gdzie indziej niesklasyfikowane, dziane
Kod CN: 9616 10 90 - Oprawy i głowice, do rozpylaczy do perfum i do preparatów toaletowych