Kod CN: 1104 29 08 - Ziarna jęczmienia krojone lub śrutowane lub inaczej obrobione (z wył. płatkowanych, miażdżonych, łuszczonych, perełkowanych i granulek i mąki)
Kod CN: 2102 10 90 - Drożdże aktywne (z wył. kultury drożdży i drożdży piekarniczych)
Kod CN: 6204 69 50 - Szorty, z włókien sztucznych, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych, strojów kąpielowych i fig)
Kod CN: 7217 10 10 - Drut z żeliwa lub stali niestopowej, w zwojach, zawierający < 0,25 % masy węgla, niepokryty ani niepowleczony, nawet polerowany, o maksymalnym wymiarze przekroju poprzecznego < 0,8 mm
Kod CN: 8481 80 73 - Zawory o kadłubach kulistych ze staliwa (z wył. regulatorów temperatury, zaworów redukcyjnych, zaworów do sterowania olejowo-hydraulicznymi lub pneumatycznymi układami przenoszenia napędu, zaworów zwrotnych i zaworów bezpieczeństwa lub zaworów nadmiarowych, zaworów do sterowania procesami i kranów, kurków i zaworów do zlewozmywaków, umywalek, bidetów, płuczek ustępowych, wanien łazienkowych i podobnych urządzeń, i zaworów do grzejników centralnego ogrzewania)
Kod CN: 8465 10 - Maszyny do drewna, korka, kości, ebonitu, twardych tworzyw sztucznych lub podobnych twardych materiałów, przystosowane do wykonywania różnych rodzajów operacji obróbkowych bez wymiany narzędzi pomiędzy takimi operacjami
Kod CN: 2903 99 - Fluorowcowane pochodne węglowodorów aromatycznych (z wył. chlorobenzenu, o-dichlorobenzenu , p-dichlorobenzenu, heksachlorobenzenu (ISO), DDT (ISO) klofenotanu (INN), (1,1,1-trichloro-2,2-bis(p-chlorofenylo)etanu, pentachlorobenzenu (ISO) i heksabromobifenyli)
Kod CN: 0406 90 - Ser ( z wył. sera świeżego ( włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)