2204 21 83 Wina białe produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina ze szczepu)
Kod CN 2204 21 83 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 11.02.12.0 - Wina ze świeżych winogron, z wyłączeniem wina musującego; moszcz z winogron
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 0301 99 85 - Ryby morskie żywe (z wył. ryb ozdobnych, pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], węgorza [Anguilla spp.], tuńczyka błękitnopłetwego [Thunnus thynnus], tuńczyka południowego (makoja) [Thunnus maccoyii])
-
Kod CN: 2842 10 00 - Krzemiany podwójne lub złożone, kwasów nieorganicznych lub nadtlenokwasów, włącznie z glinokrzemianami, nawet niezdefiniowanymi chemicznie (z wył. organicznych i nieorganicznych związków rtęci, nawet zdefiniowanych chemicznie)
-
Kod CN: 4407 99 90 - Drewno przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości > 6 mm (z wył. struganego, szlifowanego lub łączonego stykowo; drewna tropikalnego, drewna iglastego, dębu "Quercus spp.", buka "Fagus spp.", klonu "Acer spp.", wiśni, czereśni, "Prunus spp." , jesionu "Fraxinus spp.", brzozy (Betula spp.), topoli i osiki (Populus spp.))
-
Kod CN: 7227 20 00 - Sztaby i pręty, ze stali krzemowo-manganowej, walcowane na gorąco, w nieregularnych kręgach
-
Kod CN: 0210 99 - Mięso i jadalne podroby, solone, w solance, suszone lub wędzone, i jadalne mąki i mączki, z mięsa lub podrobów (z wył. mięsa z bydła, świń, mięsa i podrobów jadalnych z naczelnych, wielorybów, delfinów i morświnów (ssaki z rzędu waleni) i z manatów i krów morskich (ssaki z rzędu syren), z fok, lwów morskich i morsów (ssaki z podrzędu płetwonogich) i gadów)
-
Kod CN: 8412 29 89 - Silniki i siłowniki hydrauliczne (z wył. liniowych "cylindrów", układów hydraulicznych, silników hydraulicznych, turbin hydraulicznych i kół wodnych, objętych pozycją 8410 i turbin na parę)
-
Kod CN: 1601 00 91 - Kiełbasy, suche lub do smarowania, z mięsa, podrobów lub krwi (z wył. z wątroby (wątróbek))
-
Kod CN: 0307 72 10 - Wenus pozbawiona skorupy lub pozostałe gatunki z rodziny Veneridae, zamrożone, nawet w skorupach
-
Kod CN: 2918 19 98 - Kwasy karboksylowe z alkoholową grupą funkcyjną, ale bez innej tlenowej grupy funkcyjnej oraz ich bezwodniki, halogenki, nadtlenki i nadtlenokwasy, ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. kwasu mlekowego, kwasu winowego, kwasu cytrynowego, kwasu glukonowego, ich soli i estrów, i chlorobenzylatu (ISO), kwasu 2,2-difenylo-2-hydroksyoctowy (kwas benzilowy), kwasu 2,2-bis(hydroksymetylo)propionowego i kwasu cholowego, kwasu 3-α,12-α-dihydroksy-5-β-cholanowy-24 (kwas dezoksycholowy), ich soli i estrów)
-
Kod CN: 6110 30 10 - Bluzki i pulowery z kołnierzem polo lub golfem, z lekkiej i cienkiej dzianiny, z włókien chemicznych