2308 00 40 Żołędzie i kasztany, i wytłoczyny lub wysłodki z owoców, do karmienia zwierząt, nawet w postaci granulek (z wył. wysłodków z winogron)
Kod CN 2308 00 40 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2308 00 40. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.30.0 - Materiały i odpady roślinne, pozostałości i produkty uboczne
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5607 50 11 - Szpagat, powróz, linki i liny, z nylonu lub pozostałych poliamidów, lub poliestrów, plecione lub oplatane i nawet impregnowane, powleczone, pokryte lub otulane gumą, lub tworzywami sztucznymi, o masie liniowej > 50.000 decyteksów "5 g/m"
Kod CN: 2002 90 19 - Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, o zawartości suchej masy < 12% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. całych lub w kawałkach)
Kod CN: 8426 19 00 - Suwnice, suwnice bramowe, bramownice torowe, suwnice mostowe, bramownice drogowe (z wył. suwnic na podporach stałych, bramownic drogowych na oponach i wozów okraczających podsiębiernych i żurawi bramowych lub platformowych)
Kod CN: 0801 32 00 - Orzechy nerkowca, świeże lub suszone, bez łupin
Kod CN: 8404 - Instalacje pomocnicze przeznaczone do współpracy z kotłami objętymi pozycją 8402 lub 8403, np. podgrzewacze wody, podgrzewacze pary, zdmuchiwacze sadzy, podgrzewacze powietrza; skraplacze do siłowni na parę wodną lub inną; ich części
Kod CN: 1905 90 70 - Owocowa tartaletka, jagodzianki, panettone, bezy, Kerststol, croissanty i inne wyroby piekarnicze zawierające >=5 % masy sacharozy, cukru inwertowanego lub izoglukozy (z wył. chleba chrupkiego, piernika z dodatkiem imbiru i podobnych, słodkich herbatników, gofrów i wafli, sucharków )
Kod CN: 8302 60 00 - Automatyczne urządzenia do zamykania drzwi, z metalu nieszlachetnego
Kod CN: 8481 20 - Zawory do olejowo-hydraulicznych lub pneumatycznych układów przenoszenia napędu
Kod CN: 4818 30 00 - Serwety i serwetki, z masy papierniczej, papieru, waty celulozowej lub wstęg z włókien celulozowych
Kod CN: 2009 81 11 - Sok żurawinowy (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), niesfermentowany, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem alkoholu)