Kod CN 2601 20 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2601 20 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 4202 31 00 - Portfele, portmonetki, papierośnice, woreczki na klucze lub tytoń i podobne artykuły w rodzaju zazwyczaj noszonych w kieszeni lub w torebce, z zewnętrzną powierzchnią ze skóry wyprawionej, skóry wtórnej lub ze skóry lakierowanej
Kod CN: 8501 40 80 - Silniki prądu przemiennego, jednofazowe, o mocy wyjściowej > 750 W
Kod CN: 6204 51 00 - Spódnice i spódnico-spodnie, z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych i halek)
Kod CN: 3702 97 - Film fotograficzny, w rolkach, światłoczuły, nienaświetlony, z perforacją, do fotografii monochromatycznej, o szerokości <= 35 mm, i o długości > 30 m (z wył. wykonanego z papieru, tektury lub tekstyliów, do promieni rentgenowskich)
Kod CN: 1806 10 20 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, zawierający >= 5% ale < 65% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
Kod CN: 2009 89 61 - Sok gruszkowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 18 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 8411 22 20 - Silniki turbośmigłowe o mocy >1100 kW, ale <= 3730 kW
Kod CN: 8467 29 70 - Strugarki ręczne, zawierające silnik elektryczny, wymagające zewnętrznego źródła energii
Kod CN: 4104 49 90 - Skóry i skórki ze zwierząt jednokopytnych, w stanie suchym („crust”), odwłosione, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych i z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)