Kod CN 2833 24 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2833 24 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.13.41.0 - Siarczki, siarczyny i siarczany
Kod CN: 8473 40 10 - Zespoły elektroniczne do pozostałych maszyn biurowych objętych pozycją 8472, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8203 20 00 - Szczypce, włączając szczypce tnące, obcęgi, pincety do zastosowań niemedycznych i podobne narzędzia ręczne, z metalu nieszlachetnego
Kod CN: 5211 43 00 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej > 200 g/m², o splocie diagonalnym 3-nitkowym lub 4-nitkowym, włącznie ze splotem diagonalnym krzyżowym, z przędz o różnych barwach
Kod CN: 0711 40 00 - Ogórki i korniszony, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
Kod CN: 8428 20 - Wyciągi pneumatyczne i przenośniki pneumatyczne
Kod CN: 9401 80 00 - Meble do siedzenia, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0810 - Truskawki i poziomki, maliny, jeżyny, porzeczki czarne, białe lub czerwone, agrest i pozostałe jadalne owoce, świeże (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, awokado, guawy, mango, smaczeliny, papai, owoców cytrusowych, winogron, melonów, jabłek, gruszek, pigw, moreli, wiśni, czereśni, brzoskwiń, śliwek i owoców tarniny)