2903 77 Fluorowcowane pochodne węglowodorów alifatycznych zawierające dwa lub więcej różnych fluorowców, perfluorowcowane tylko fluorem i chlorem (z wył. chlorodifluorometanu, dichlorotrifluoroetanów, dichlorofluoroetanów, chlorodifluoroetanów, dichloropentafluoropropanów, bromochlorodifluorometanu, bromotrifluorometanu i dibromotetrafluoroetanów)
Kod CN: 2005 60 00 - Szparagi przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. zamrożonych)
Kod CN: 0909 32 00 - Nasiona kminu rzymskiego, rozgniatane lub mielone
Kod CN: 7013 49 - Wyroby ze szkła, w rodzaju stosowanych do celów stołowych lub kuchennych (z wył. szkła o współczynniku rozszerzalności liniowej <= 5 × 10–6 na stopień Kelvina w zakresie temperatury od 0 °C do 300 °C, wyrobów z tworzywa szklano-ceramicznego lub ze szkła ołowiowego, wyrobów objętych pozycją 7018, szklanek, kieliszków, szklanych słojów do przetworów, termosów i innych naczyń próżniowych)
Kod CN: 8425 - Wielokrążki i wciągniki, inne niż wyciągi pochyłe; wciągarki i przyciągarki; podnośniki
Kod CN: 8460 22 00 - Szlifierki bezkłowe do obróbki wykańczającej powierzchnię metali, sterowane numerycznie (z wył. obrabiarek do obróbki wykańczającej uzębień)
Kod CN: 0103 91 90 - Świnie inne niż domowe, żywe, o masie < 50 kg
Kod CN: 0904 21 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, suszone, nierozgniatane ani niemielone
Kod CN: 2009 39 91 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20, ale <=67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku cytrynowego, pomarańczowego i grejpfrutowego)