3405 40 00 Pasty i proszki do czyszczenia i pozostałe preparaty do czyszczenia, nawet w postaci papieru, watoliny, filcu, włókniny, tworzyw sztucznych komórkowych lub gumy komórkowej, impregnowanych, powleczonych lub pokrytych takimi preparatami
Kod CN 3405 40 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 3405 40 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.41.44.0 - Pasty, proszki i pozostałe preparaty do czyszczenia
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8418 40 80 - Zamrażarki szafowe, o pojemności > 250 litrów, ale <= 900 litrów
Kod CN: 7412 20 00 - Łączniki rur lub przewodów rurowych, ze stopów miedzi (na przykład złączki nakrętne, kolanka, tuleje)
Kod CN: 8407 90 - Silniki z zapłonem iskrowym, z tłokami wykonującymi ruch posuwisto-zwrotny lub obrotowy (z wył. silników lotniczych, silników do napędu jednostek pływających i silników z tłokami wykonującymi ruch posuwisto-zwrotny, w rodzaju stosowanych do napędu pojazdów objętych działem 87)
Kod CN: 8542 32 19 - Elektroniczne układy scalone jako pamięci w formie multichipowych układów scalonych składających się z dwóch lub więcej wzajemnie połączonych monolitycznych układów scalonych jak wymieniono w uwadze 9 b) (3) do działu 85
Kod CN: 1904 10 90 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych (z wył. otrzymanych z kukurydzy lub ryżu)
Kod CN: 2508 70 00 - Ziemie szamotowe lub dynasowe
Kod CN: 0811 90 19 - Owoce i orzechy, jadalne, zamrożone, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości cukru > 13 % masy (z wył. truskawek i poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, porzeczek czarnych, białych lub czerwonych i agrestu, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
Kod CN: 5602 10 38 - Filc w postaci wyrobów włókienniczych igłowanych, nieimpregnowany, niepowleczony, niepokryty ani nielaminowany, gdzie indziej niesklasyfikowany (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej)
Kod CN: 2842 - Sole kwasów nieorganicznych lub nadtlenokwasów, włącznie z glinokrzemianami, nawet niezdefiniowanymi chemicznie (z wył. tlenowych lub nadtlenowych kwasów metalicznych i azydków, i organicznych i nieorganicznych związków rtęci)
Kod CN: 3301 13 - Olejki eteryczne z cytryn, nawet pozbawione terpenów, włącznie z konkretami i absolutami