3501 90 90 Kazeiniany i pozostałe pochodne kazeiny
Kod CN 3501 90 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 3501 90 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.59.60.0 - ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Kod CN: 8477 - Maszyny do obróbki gumy lub tworzyw sztucznych lub do produkcji wyrobów z tych materiałów, niewymienione ani niewłączone gdzie indziej w niniejszym dziale, ich części
Kod CN: 3907 61 00 - Poli(tereftalan etylenu), w formach podstawowych, o liczbie lepkościowej >= 78 ml/g
Kod CN: 0603 90 00 - Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane
Kod CN: 6102 10 10 - Palta, kurtki 3/4, pelerynki, peleryny i podobne artykuły, z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, damskie lub dziewczęce, dziane
Kod CN: 8423 10 10 - Wagi do użytku domowego (z wył. wag osobowych i do ważenia niemowląt)
Kod CN: 8305 90 00 - Artykuły biurowe takie jak klipsy do pism, narożniki do pism, spinacze biurowe i przywieszki katalogowe, z metali nieszlachetnych, włącznie z częściami artykułów objętych pozycją 8305 (z wył. okuć do skoroszytów lub segregatorów, zszywek w pasmach, pinezek kreślarskich i klamer i łączników do książek lub rejestratorów)
Kod CN: 0811 90 85 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, zamrożone
Kod CN: 7002 31 00 - Rury z topionego kwarcu lub innej topionej krzemionki, nieobrobione
Kod CN: 2204 21 18 - Wina białe produkowane w Mosel w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)