20.59.60.0 ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 20.59.60 - ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Kod PKWiU 20.59.60.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 20.59.60.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 3501 90 90 - Kazeiniany i pozostałe pochodne kazeiny
Kod CN: 3502 20 10 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, niezdatna lub uznana jako niezdatna do konsumpcji przez ludzi
Kod CN: 3502 20 91 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, zdatna do konsumpcji przez ludzi, suszona "np. w postaci arkuszy, łusek, płatków, proszku"
Kod CN: 3502 20 99 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierające w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, zdatna do konsumpcji przez ludzi (z wył. suszonej [np. w postaci arkuszy, łusek, płatków, proszku])
Kod CN: 3502 90 20 - Albuminy, niezdatne lub uznane jako niezdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 3502 90 70 - Albuminy, zdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 3502 90 90 - Albuminiany i pozostałe pochodne albumin
Kod CN: 3503 00 10 - Żelatyna, włącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych (wł. kwadratowe), nawet powierzchniowo obrobionych lub barwionych, i pochodne żelatyny (z wył. żelatyny zanieczyszczonej)
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 16.10.99.0 - Usługi podwykonawców związane z produkcją przetartego i struganego drewna
Kod PKWiU: 93.2 - USŁUGI ZWIĄZANE Z ROZRYWKĄ I REKREACJĄ
Kod PKWiU: 25.71.12 - Golarki (maszynki do golenia, brzytwy itp.) i ostrza do nich (np. żyletki), włączając żyletki w taśmach
Kod PKWiU: 38.11.2 - USŁUGI ZWIĄZANE ZE ZBIERANIEM ODPADÓW INNYCH NIŻ NIEBEZPIECZNE, NIENADAJĄCYCH SIĘ DO RECYKLINGU
Kod PKWiU: 90.03.11.0 - Usługi świadczone przez autorów, kompozytorów, rzeźbiarzy i pozostałych artystów, z wyłączeniem artystów wykonawców
Kod PKWiU: 58.11.42.0 - Sprzedaż miejsca reklamowego w książkach ukazujących się w formie elektronicznej
Kod PKWiU: 38.21 - USŁUGI ZWIĄZANE Z OBRÓBKĄ I USUWANIEM ODPADÓW INNYCH NIŻ NIEBEZPIECZNE
Kod PKWiU: 12.00.1 - WYROBY TYTONIOWE, Z WYŁĄCZENIEM ODPADÓW TYTONIOWYCH
Kod PKWiU: 27.20.24.0 - Części do akumulatorów elektrycznych, włączając separatory
Kod PKWiU: 33.11.14 - Usługi naprawy i konserwacji broni i sprzętu bojowego