20.59.60.0 ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 20.59.60 - ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Kod PKWiU 20.59.60.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 20.59.60.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 3501 90 90 - Kazeiniany i pozostałe pochodne kazeiny
Kod CN: 3502 20 10 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, niezdatna lub uznana jako niezdatna do konsumpcji przez ludzi
Kod CN: 3502 20 91 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, zdatna do konsumpcji przez ludzi, suszona "np. w postaci arkuszy, łusek, płatków, proszku"
Kod CN: 3502 20 99 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierające w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, zdatna do konsumpcji przez ludzi (z wył. suszonej [np. w postaci arkuszy, łusek, płatków, proszku])
Kod CN: 3502 90 20 - Albuminy, niezdatne lub uznane jako niezdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 3502 90 70 - Albuminy, zdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 3502 90 90 - Albuminiany i pozostałe pochodne albumin
Kod CN: 3503 00 10 - Żelatyna, włącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych (wł. kwadratowe), nawet powierzchniowo obrobionych lub barwionych, i pochodne żelatyny (z wył. żelatyny zanieczyszczonej)
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 68.10.13 - Kupno i sprzedaż wolnych terenów pod zabudowę mieszkalną
Kod PKWiU: 27.51.29.0 - Rezystory grzejne elektryczne
Kod PKWiU: 59.12.17.0 - Usługi związane z tworzeniem i montażem dźwięku
Kod PKWiU: 24.43.12.0 - Cynk nieobrobiony plastycznie
Kod PKWiU: 24.45.12 - Kamienie niklowe, spieki tlenku niklu oraz pozostałe produkty pośrednie hutnictwa niklu
Kod PKWiU: 20.60.99.0 - USŁUGI PODWYKONAWCÓW ZWIĄZANE Z PRODUKCJĄ WŁÓKIEN CHEMICZNYCH
Kod PKWiU: 58.29.4 - Oprogramowanie komputerowe on-line
Kod PKWiU: 38.32.24 - Surowce wtórne z niklu i stopów niklu
Kod PKWiU: 25.71.13 - Pozostałe wyroby nożownicze; zestawy i akcesoria do manicure lub pedicure
Kod PKWiU: 46.12.13 - Usługi pośrednictwa w sprzedaży hurtowej chemikaliów przemysłowych, nawozów i środków agrochemicznych