20.59.60.0 ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 20.59.60 - ŻELATYNY I ICH POCHODNE, WŁĄCZAJĄC ALBUMINY MLEKA
Kod PKWiU 20.59.60.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 20.59.60.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 3501 90 90 - Kazeiniany i pozostałe pochodne kazeiny
Kod CN: 3502 20 10 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, niezdatna lub uznana jako niezdatna do konsumpcji przez ludzi
Kod CN: 3502 20 91 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, zdatna do konsumpcji przez ludzi, suszona "np. w postaci arkuszy, łusek, płatków, proszku"
Kod CN: 3502 20 99 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierające w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki, zdatna do konsumpcji przez ludzi (z wył. suszonej [np. w postaci arkuszy, łusek, płatków, proszku])
Kod CN: 3502 90 20 - Albuminy, niezdatne lub uznane jako niezdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 3502 90 70 - Albuminy, zdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 3502 90 90 - Albuminiany i pozostałe pochodne albumin
Kod CN: 3503 00 10 - Żelatyna, włącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych (wł. kwadratowe), nawet powierzchniowo obrobionych lub barwionych, i pochodne żelatyny (z wył. żelatyny zanieczyszczonej)
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 28.95 - MASZYNY DLA PRZEMYSŁU PAPIERNICZEGO
Kod PKWiU: 63.9 - POZOSTAŁE USŁUGI W ZAKRESIE INFORMACJI
Kod PKWiU: 33.12.1 - USŁUGI NAPRAWY I KONSERWACJI MASZYN OGÓLNEGO PRZEZNACZENIA
Kod PKWiU: 38.12.12 - Usługi związane ze zbieraniem pozostałych niebezpiecznych odpadów przemysłowych
Kod PKWiU: 41.00.45 - Roboty budowlane związane ze wznoszeniem budynków transportu i łączności
Kod PKWiU: 52.22.14 - Usługi pilotowania i usługi cumownicze na wodach śródlądowych
Kod PKWiU: 58.21.2 - Gry komputerowe pobierane z Internetu
Kod PKWiU: 46.11.1 - USŁUGI POŚREDNICTWA W SPRZEDAŻY HURTOWEJ PŁODÓW ROLNYCH, ŻYWYCH ZWIERZĄT, SUROWCÓW DLA PRZEMYSŁU TEKSTYLNEGO I PÓŁPRODUKTÓW
Kod PKWiU: 58.12.2 - WYKAZY I LISTY (NP. ADRESOWE, TELEFONICZNE), ON-LINE
Kod PKWiU: 30.99.99 - Usługi podwykonawców związane z produkcją pozostałego sprzętu transportowego, gdzie indziej niesklasyfikowanego