3907 69 00 Poli(tereftalan etylenu), w formach podstawowych, o liczbie lepkościowej < 78 ml/g
Kod CN 3907 69 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 3907 69 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.16.40.0 - POLIACETALE, POZOSTAŁE POLIETERY I ŻYWICE EPOKSYDOWE W FORMACH PODSTAWOWYCH; POLIWĘGLANY, ŻYWICE ALKIDOWE, POLIESTRY ALLILOWE I POZOSTAŁE POLIESTRY W FORMACH PODSTAWOWYCH
Kod CN: 2601 12 00 - Rudy i koncentraty żelaza, aglomerowane (z wył. wyprażonych pirytów żelazowych)
Kod CN: 0303 39 - Płastugi "Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae" (z wył. halibuta, gładzicy, soli i tyrbota i skarpa), zamrożone
Kod CN: 2008 99 91 - Ignamy, słodkie ziemniaki i podobne jadalne części roślin, zawierające >= 5% masy skrobi, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku ani alkoholu, ani cukru (z wył. zamrożonych lub suszonych)
Kod CN: 8701 10 00 - Ciągniki rolnicze kierowane przez pieszego i podobne ciągniki dla przemysłu (z wył. jednostek ciągnikowych do przegubowych ciężarówek)
Kod CN: 8714 91 90 - Części do widelców przednich do rowerów (z wył. do motocykli)
Kod CN: 1602 49 - Mięso lub podroby ze świń, włącznie z mieszankami, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. szynek, łopatek i podobnych produktów, drobno homogenizowanych przetworów, pakowanych do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w pojemnikach o zawartości netto <= 250 g masy, przetworów z wątroby (wątróbki), i ekstraktów i soków z mięsa)
Kod CN: 0303 24 00 - Sumy i sumiki (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), zamrożone
Kod CN: 8528 72 30 - Aparatura odbiorcza dla telewizji, kolorowa, z lampą kineskopową zintegrowaną (z wył. zawierającej urządzenia wideo do zapisu lub odtwarzania i monitory)