3907 99 10 Poli(naftaleno-2,6-dikarboksylan etylenu), nasycony, w formach podstawowych
Kod CN 3907 99 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 3907 99 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.16.40.0 - POLIACETALE, POZOSTAŁE POLIETERY I ŻYWICE EPOKSYDOWE W FORMACH PODSTAWOWYCH; POLIWĘGLANY, ŻYWICE ALKIDOWE, POLIESTRY ALLILOWE I POZOSTAŁE POLIESTRY W FORMACH PODSTAWOWYCH
Kod CN: 4409 10 11 - Drewno iglaste na ramy do obrazów, fotografii, luster lub tym podobnych przedmiotów
Kod CN: 6104 19 20 - Kostiumy z bawełny, damskie lub dziewczęce, dziane (z wył. ubiorów narciarskich i strojów kąpielowych)
Kod CN: 7222 19 10 - Sztaby i pręty, ze stali nierdzewnej, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, ciągnione na gorąco lub wyciskane, zawierające >= 2,5% masy niklu (z wył. wyrobów o przekroju poprzecznym w kształcie koła)
Kod CN: 2008 93 29 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru <= 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
Kod CN: 0103 92 - Świnie żywe, o masie >= 50 kg (z wył. hodowlanych)
Kod CN: 0302 72 00 - Sumy i sumiki (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 6204 69 39 - Spodnie na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki, z włókien sztucznych, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych i roboczych)
Kod CN: 9013 10 90 - Celowniki teleskopowe do montażu na broni; peryskopy
Kod CN: 2009 39 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20 w 20°C, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku pomarańczowego i grejpfrutowego)