Kod CN: 2306 90 90 - Makuchy i inne pozostałości stałe, nawet mielone lub w postaci granulek, pozostałe z ekstrakcji tłuszczów lub olejów roślinnych (z wył. z nasion bawełny, lnu, słonecznika, rzepaku i rzepiku, z orzechów kokosowych lub kopry, z orzechów palmowych lub ich jąder, z zarodków kukurydzy, i z ekstrakcji oliwy, oleju sojowego i orzeszków ziemnych)
Kod CN: 0403 90 59 - Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone, niesłodzone, o zawartości tłuszczu > 6% masy (z wył. w stałej postaci, jogurtu, aromatyzowanych lub zawierających dodatek owoców, orzechów lub kakao)
Kod CN: 2204 22 82 - Wina ze szczepu, bez ChNP i ChOG, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
Kod CN: 2916 15 00 - Kwasy oleinowy, linolowy i linolenowy, ich sole i estry (z wył. nieorganicznych i organicznych związków rtęci)
Kod CN: 2922 43 00 - Kwas antranilowy (kwas o-aminobenzoesowy) i jego sole