4002 49 00 Kauczuk chloroprenowy (chlorobutadienowy) (CR), w formach podstawowych lub w płytach, arkuszach lub taśmach (z wył. lateksu)
Kod CN 4002 49 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4002 49 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.17.10.0 - KAUCZUK SYNTETYCZNY W FORMACH PODSTAWOWYCH
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 1521 10 00 - Woski roślinne (inne niż triglicerydy), nawet rafinowane lub barwione
Kod CN: 4602 12 00 - Wyroby koszykarskie, wyroby wikliniarskie i pozostałe wyroby, z rattanu i wyrobów plecionych z rattanu objętych pozycją 4601, wyroby z luffy (z wył. pokryć ściennych objętych pozycją 4814, sznurów, powrozów i kabli, obuwia lub nakryć głowy i ich części, pojazdów lub nadwozi pojazdów, wyplatanych, wyrobów objętych działem 94, np. meble, oprawy oświetleniowe)
Kod CN: 2204 21 84 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące, wina białe i wina ze szczepu)
Kod CN: 0302 21 - Halibut niebieski "Reinhardtius hippoglossoides", halibut biały "Hippoglossus hippoglossus" i halibut pacyficzny "Hippoglossus stenolepis", świeże lub schłodzone
Kod CN: 2008 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych)
Kod CN: 0304 84 00 - Filety z włócznika (Xiphias gladius), zamrożone
Kod CN: 9014 90 00 - Części i akcesoria kompasów, busoli i pozostałych przyrządów i urządzeń nawigacyjnych, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 1212 92 00 - Chleb świętojański, świeży, schłodzony, zamrożony lub suszony, nawet mielony