4411 12 10 Płyta pilśniowa średniej gęstości (MDF) z drewna, o grubości <= 5 mm, nieobrobiona mechanicznie ani niepokryta powierzchniowo
Kod CN 4411 12 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4411 12 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 16.21.15.0 - Płyty pilśniowe z drewna lub pozostałych materiałów drewnopochodnych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4403 95 - Drewno z brzozy (Betula spp.), surowe, którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna w postaci podkładów kolejowych; drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)
Kod CN: 7004 20 - Szkło w arkuszach, ciągnione i dmuchane, barwione w całej masie, nieprzezroczyste, powleczone lub z warstwą pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową, ale nieobrobione inaczej
Kod CN: 6103 49 00 - Spodnie, spodnie na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki, bryczesy i szorty, z materiałów włókienniczych, męskie lub chłopięce, dziane (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub włókien syntetycznych, strojów kąpielowych i slipów)
Kod CN: 2009 81 31 - Sok żurawinowy (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), niesfermentowany, o liczbie <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 4104 11 59 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), pełnymi licami, niedwojone i dwoina licowa, w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, garbowane, odwłosione (z wył. dalej przetworzonych i całych skór i skórek)
Kod CN: 0204 50 39 - Kawałki mięsa z kóz, bez kości, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2812 90 00 - Halogenki i tlenohalogenki niemetali (z wył. chlorków i tlenochlorków)
Kod CN: 8205 59 80 - Narzędzia ręczne, włączając diamenty szklarskie, z metalu nieszlachetnego, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 1210 20 90 - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek (z wył. z podwyższoną zawartością lupuliny)
Kod CN: 2204 22 96 - Wina ze szczepu, bez ChNP i ChOG, nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)