4418 20 50 Drzwi i ich futryny oraz progi, z drewna drzew iglastych
Kod CN 4418 20 50 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4418 20 50. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 16.23.11.0 - Okna i drzwi, ościeżnice i progi, z drewna
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4403 21 - Drewno surowe z sosny (Pinus spp.), którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna w postaci podkładów kolejowych, drewna ciętego na deski lub belki, itp., drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)
Kod CN: 1905 20 10 - Piernik z dodatkiem imbiru i podobne, nawet zawierające kakao, zawierające < 30% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza
Kod CN: 5212 23 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, inne niż zmieszane głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej > 200 g/m², barwione
Kod CN: 6207 22 00 - Koszule nocne i piżamy, męskie lub chłopięce, z włókien chemicznych (z wył. dzianych, koszulek trykotowych, slipów )
Kod CN: 0210 19 70 - Schaby i ich kawałki, ze świń domowych, suszone lub wędzone
Kod CN: 0306 19 - Skorupiaki, nawet wędzone, nadające się do spożycia przez ludzi, nawet w skorupach, włącznie ze skorupiakami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie (z wył. langust i pozostałych raków morskich, homarów, homarzca, krewetek i krabów), zamrożone; mąka, mączka i granulki, ze skorupiaków, nawet wędzone, nadające się do spożycia przez ludzi, zamrożone
Kod CN: 3504 00 90 - Peptony i ich pochodne; pozostałe substancje białkowe oraz ich pochodne, gdzie indziej niesklasyfikowane; proszek skórzany, nawet chromowany (z wył. koncentratów białka mleka, zawierających, w przeliczeniu na suchą substancję > 85% masy białek)
Kod CN: 7407 21 10 - Sztaby i pręty, ze stopów miedzi z cynkiem (mosiądz), gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 2008 99 99 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku ani alkoholu, ani cukru (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, śliwek, kukurydzy, ignamów, słodkich ziemniaków i podobnych jadalnych części roślin)
Kod CN: 8414 80 28 - Sprężarki wyporowe-tłokowe, mogące wytwarzać maksymalne nadciśnienie <= 1,5 MPa (15 barów), o wydajności na godzinę > 60 m³ (z wył. sprężarek, w rodzaju stosowanych w urządzeniach chłodniczych i sprężarek powietrza zainstalowanych na podwoziu kołowym i przeznaczonych do holowania przez inny pojazd)