Kod CN 4419 12 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4419 12 00 . Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 16.29.12.0 - Przybory stołowe i kuchenne, z drewna
Kod CN: 2008 30 31 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9%)
Kod CN: 8424 82 10 - Urządzenia nawadniające, rolnicze lub ogrodnicze, nawet obsługiwane ręcznie
Kod CN: 3824 99 61 - Produkty pośrednie z produkcji antybiotyków otrzymane podczas fermentacji Streptomyces tenebrarius, nawet suszone, do stosowania do produkcji leków dla ludzi objętych pozycją 3004
Kod CN: 2204 21 62 - Wina produkowane w Piemonte [Piedmont], w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących, pół-musujących i białych win)
Kod CN: 2008 11 91 - Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. prażonych, zakonserwowanych cukrem i masła orzechowego)
Kod CN: 8457 - Centra obróbkowe, obrabiarki zespołowe "jednostanowiskowe" i wielostanowiskowe obrabiarki przestawialne, do metalu
Kod CN: 5407 53 00 - Tkaniny z przędzy zawierającej >= 85% masy włókien ciągłych poliestrowych, teksturowanych, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej >= 67 decyteksów i o wymiarze przekroju poprzecznego <= 1 mm, z przędz o różnych barwach
Kod CN: 2208 90 91 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj., w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2008 99 19 - Imbir, przetworzony lub zakonserwowany, zawierający dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas.