4503 10 90 Korki i zatyczki dowolnego typu, z korka naturalnego, w tym półwyroby z zaokrąglonymi krawędziami (z wył. cylindrycznych)
Kod CN 4503 10 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4503 10 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 16.29.22.0 - Wyroby z korka naturalnego
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 9019 10 10 - Aparatura do wibracyjnego masażu elektrycznego
Kod CN: 8708 95 91 - Poduszki powietrzne z systemem nadmuchiwania i ich części, stalowe, odkute w matrycy zamkniętej, do ciągników, pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób, pojazdów samochodowych i pozostałych pojazdów silnikowych przeznaczonych zasadniczo do przewozu osób, pojazdów silnikowych do przewozu towarów i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. do montażu przemysłowego pojazdów silnikowych, objętych podpozycją 8708 95 10)
Kod CN: 7005 29 35 - Szkło typu „float” i szkło o powierzchni szlifowanej lub polerowanej, w arkuszach, ale nieobrobione inaczej, o grubości > 3,5 mm, ale <= 4,5 mm (z wył. szkła zbrojonego lub szkła barwionego w całej masie, nieprzezroczystego, powleczonego lub jedynie szlifowanego powierzchniowo, lub szkła z warstwą pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową)
Kod CN: 0404 - Serwatka, nawet zagęszczona lub zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego; produkty składające się ze składników naturalnego mleka, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
Kod CN: 2204 29 23 - Wina białe produkowane w Burgundy, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN: 4403 25 10 - Kłody tartaczne z drewna iglastego, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione, którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna z sosny, jodły i świerku; drewna w postaci podkładów kolejowych; drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)
Kod CN: 7010 90 47 - Butle, ze szkła bezbarwnego, w rodzaju stosowanych do transportu lub pakowania napojów i artykułów spożywczych, o pojemności nominalnej < 0,15 l
Kod CN: 0308 90 - Bezkręgowce wodne, inne niż skorupiaki i mięczaki (z wył. ogórków morskich, jeżowców, meduz), żywe, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone lub w solance, nawet wędzone; mąki, mączki i granulki, z bezkręgowców wodnych, innych niż skorupiaki i mięczaki, nadające się do spożycia przez ludzi
Kod CN: 8415 82 00 - Klimatyzatory, zawierające agregat chłodniczy, ale niezawierające zaworu odwracającego cykl chłodzenia/grzania (z wył. w rodzaju stosowanych przez ludzi w pojazdach mechanicznych lub samodzielnych typu okiennego lub ściennego, w systemach złożonych z oddzielnych części, typu „split”)
Kod CN: 1701 91 00 - Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowane, zawierające dodatek środków aromatyzujących lub barwiących, w postaci stałej