4802 56 80 Papier i tektura, niepowleczone, w rodzaju stosowanych do pisania, druku lub innych celów graficznych oraz nieperforowany papier na karty i taśmy dziurkowane, w arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku <= 435 mm i o drugim boku <= 297 mm, po rozłożeniu, niezawierające włókien otrzymanych w procesie mechanicznym lub chemiczno-mechanicznym, lub w którym <= 10% masy całkowitej zawartości włókien składa się z takich włókien, o gramaturze >= 40 g/m², ale < = 150 g/m², gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. o długości jednego boku 297 mm i drugiego boku 210 mm po rozłożeniu (format A4))
Kod CN 4802 56 80 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4802 56 80. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 17.12.14.0 - Pozostały papier i tektura do celów graficznych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3921 13 - Płyty, arkusze, folie, taśmy i pasy, z komórkowych poliuretanów, nieobrobione lub obrobione tylko powierzchniowo lub pocięte jedynie na prostokąty lub kwadraty (z wył. wyrobów samoprzylepnych i pokryć podłogowych, ściennych i sufitowych objętych pozycją 3918, i sterylnych chirurgicznych lub dentystycznych środków zapobiegających powstawaniu zrostów, objętych pozycją 3006 10 30)
Kod CN: 0706 90 - Buraki sałatkowe, salsefia, selery, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne (z wył. marchwi i rzepy), świeże lub schłodzone
Kod CN: 2009 81 95 - Soki z owoców z gatunku Vaccinium macrocarpon, niesfermentowane, o liczbie <= 67 w 20°C (z wył. z dodatkiem cukru lub alkoholu)
Kod CN: 8542 39 90 - Elektroniczne układy scalone (z wył. w formie multichipowych układów scalonych i takich jak procesory, sterowniki, pamięci i wzmacniacze)
Kod CN: 1604 12 99 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych, i w hermetycznych pojemnikach)
Kod CN: 7013 42 00 - Wyroby ze szkła, w rodzaju stosowanych do celów stołowych lub kuchennych, o współczynniku rozszerzalności liniowej <= 5 × 10–6 na stopień Kelvina w zakresie temperatury od 0 °C do 300 °C (z wył. z tworzywa szklano-ceramicznego lub ze szkła ołowiowego, wyrobów objętych pozycją 7018, szklanek, kieliszków, szklanych słojów do przetworów, termosów i innych naczyń próżniowych)
Kod CN: 2302 30 90 - Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki pszenicy, nawet granulowane (z wył. tych, w których zawartość skrobi <= 28 % masy i w których część przechodząca przez sito, o wymiarze oczek 0,2 mm, jest <=10% masy lub, alternatywnie, ta część, która przechodzi przez takie sito, zawiera po spopieleniu w przeliczeniu na suchy produkt >= 1,5% masy popiołu)
Kod CN: 0207 60 21 - Połówki lub ćwiartki z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 6108 99 00 - Peniuary, płaszcze kąpielowe, szlafroki i podobne artykuły, damskie lub dziewczęce, z materiałów włókienniczych, dziane (z wył. z bawełny lub z włókien chemicznych, trykotów, półhalek, halek, majtek, fig, koszul nocnych, piżam, biustonoszy, pasów wyszczuplających, gorsetów i podobnych artykułów)
Kod CN: 8411 12 - Silniki turboodrzutowe, o ciągu > 25 kN