4901 91 00 Słowniki i encyklopedie oraz ich seryjne zeszyty publikacji
Kod CN 4901 91 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4901 91 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 58.11.14.0 - Słowniki i encyklopedie, drukowane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4909 00 00 - Karty pocztowe drukowane lub ilustrowane; drukowane karty z osobistymi pozdrowieniami, wiadomościami lub ogłoszeniami, nawet ilustrowane, z kopertami lub ozdobami, lub bez nich
Kod CN: 8803 90 90 - Części statków powietrznych, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. do statków kosmicznych, włączając sztuczne satelity oraz do stacji orbitalnych i pojazdów nośnych statków kosmicznych)
Kod CN: 7411 29 00 - Rury i przewody rurowe, ze stopów miedzi (z wył. ze stopów miedzi z cynkiem (mosiądz), ze stopów miedzi z niklem (stop miedziowo-niklowy) lub ze stopów miedzi z niklem i cynkiem (alpaka))
Kod CN: 8205 30 00 - Strugi, dłuta, żłobniki i podobne narzędzia tnące do obróbki drewna
Kod CN: 0709 - Pozostałe warzywa, świeże lub schłodzone (z wył. pomidorów, ziemniaków, warzyw cebulowych, jadalnych kapust, sałaty "Lactuca sativa" i cykorii "Cichorium spp.", marchewki, rzepy, buraków sałatkowych, salsefii, selerów, rzodkiewki i podobnych korzeni jadalnych, ogórków i korniszonów, i warzyw strączkowych)
Kod CN: 4202 91 10 - Torby podróżne, kosmetyczki, plecaki i torby sportowe, z zewnętrzną powierzchnią ze skóry wyprawionej, skóry wtórnej lub skóry lakierowanej
Kod CN: 2008 99 91 - Ignamy, słodkie ziemniaki i podobne jadalne części roślin, zawierające >= 5% masy skrobi, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku ani alkoholu, ani cukru (z wył. zamrożonych lub suszonych)
Kod CN: 0709 40 00 - Selery inne niż seler korzeniowy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 8462 - Obrabiarki, włączając prasy, do obróbki metalu metodą kucia, młotkowania lub kucia matrycowego; obrabiarki, włączając prasy, do obróbki metalu metodą gięcia, składania, prostowania, spłaszczania, ścinania, przebijania, dziurkowania lub nacinania; prasy do obróbki metali lub węglików metali (z wył. maszyn objętych działami od 8456 do 8461)
Kod CN: 0207 45 51 - Piersi i ich kawałki, z kośćmi, z kaczek (z gatunków domowych), zamrożone