5206 22 00 Nitka pojedyncza z włókien czesanych, zawierająca głównie, ale < 85% masy bawełny i o masie liniowej >= 232,56 decyteksa, ale < 714,29 decyteksa "o numerze metrycznym > 14, ale <= 43" (z wył. nici do szycia i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN 5206 22 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 5206 22 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 13.10.61.0 - Przędza bawełniana, z wyłączeniem bawełnianych nici do szycia
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8710 00 00 - Czołgi i pozostałe opancerzone pojazdy bojowe samobieżne, nawet z uzbrojeniem, oraz części tych pojazdów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 2909 30 35 - 1,2-Bis(2,4,6-tribromofenoksy)etan do produkcji terpolimeru akrylonitryl-butadien-styren (ABS)
Kod CN: 1508 - Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
Kod CN: 0709 93 - Dynie i tykwy (Cucurbita spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 1106 20 90 - Mąka, mączka i proszek, z sago lub korzeni manioku, maranty, salepu, topinamburu, słodkich ziemniaków i podobnych korzeni i bulw o dużej zawartości skrobi lub inuliny objętych pozycją 0714 (z wył denaturowanych)
Kod CN: 0201 20 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz i półtusz)
Kod CN: 7221 00 10 - Sztaby i pręty ze stali nierdzewnej, walcowane na gorąco, w nieregularnych kręgach, zawierające >= 2,5% masy niklu
Kod CN: 8504 10 80 - Stateczniki lamp wyładowczych, w tym lamp wyładowczych rurowych (z wył. cewek indukcyjnych oraz dławików, nawet połączonych z kondensatorem)
Kod CN: 7320 10 11 - Resory warstwowe i pióra do nich, z żeliwa lub stali
Kod CN: 0408 19 20 - Żółtka jaj suszone, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nienadające się do spożycia przez ludzi (z wył. suszonych)