5210 32 00 Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej <= 200 g/m², o splocie diagonalnym 3-nitkowym lub 4-nitkowym, włącznie ze splotem diagonalnym krzyżowym, barwione
Kod CN 5210 32 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 5210 32 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 4107 99 10 - Skóra wyprawiona, włączając skórę pergaminowaną, z części, pasków i płatów, ze skór bydlęcych (włączając bawole), przetworzona dalej po garbowaniu lub kondycjonowaniu, odwłoszona (z wył. skóry niedwojonej z pełnym licem, dwoiny licowej, skóry zamszowej, skóry lakierowanej i skóry lakierowanej laminowanej, i skóry metalizowanej)
Kod CN: 0304 99 65 - Mięso (nawet rozdrobnione), z żabnicy "Lophius spp." (z wył. filetów), zamrożone
Kod CN: DZIAŁ 42 - ARTYKUŁY ZE SKÓRY WYPRAWIONEJ; WYROBY SIODLARSKIE I RYMARSKIE; ARTYKUŁY PODRÓŻNE, TOREBKI I PODOBNE POJEMNIKI; ARTYKUŁY Z JELIT ZWIERZĘCYCH (INNYCH NIŻ Z JELIT JEDWABNIKÓW)
Kod CN: 0805 21 - Mandarynki, włącz. z tangerynami i satsuma, świeże lub suszone (z wył. klementynek)
Kod CN: 7215 - Sztaby i pręty, z żeliwa lub stali niestopowej, gięte na zimno lub wykończone na zimno, nawet obrabiane więcej, lub gięte na gorąco i obrabiane więcej, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 2815 12 00 - Wodorotlenek sodu [soda kaustyczna], w roztworze wodnym [ług sodowy lub ciekła soda kaustyczna]
Kod CN: 2009 90 96 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego lub owoców cytrusowych i soku ananasowego, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN: 0402 91 59 - Mleko i śmietana, zagęszczone, o zawartości tłuszczu > 10%, ale <= 45%, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 2,5 kg (z wył. w stałej postaci)
Kod CN: 2909 30 90 - Etery aromatyczne i ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. eteru difenylu i pochodnych bromowanych)
Kod CN: 2009 81 - Sok żurawinowy (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), niesfermentowany, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)