5407 93 00 Tkaniny z przędzy zawierającej głównie, ale < 85% masy włókien ciągłych syntetycznych, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej >= 67 decyteksów i o wymiarze przekroju poprzecznego <= 1 mm, inne niż zmieszane głównie lub wyłącznie z bawełną, z przędz o różnych barwach
Kod CN 5407 93 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 5407 93 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 13.20.31.0 - Tkaniny z przędzy z syntetycznych i sztucznych włókien ciągłych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3920 73 80 - Płyty, arkusze, folie, taśmy i pasy, z niekomórkowego octanu celulozy, niewzmocnionych, nielaminowanych, nieosadzonych na podłożu ani niepołączonych w podobny sposób z innymi materiałami, nieobrobione lub obrobione tylko powierzchniowo lub pocięte jedynie na prostokąty lub kwadraty (z wył. folii w rolkach lub w taśmach, stosowanych jako podłoże dla światłoczułych materiałów, w kinematografii lub fotografii, wyrobów samoprzylepnych oraz pokryć podłogowych, ściennych i sufitowych objętych pozycją 3918)
Kod CN: 8101 - Wolfram i artykuły z wolframu, gdzie indziej niesklasyfikowane; odpady i złom wolframu (z wył. popiołów i pozostałości zawierających wolfram)
Kod CN: 2008 99 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, rdzeni palmowych i żurawin)
Kod CN: 7226 91 99 - Wyroby walcowane płaskie ze stali stopowej innej niż nierdzewna, o szerokości < 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, o grubości < 4,75 mm (z wył. ze stali narzędziowej, szybkotnącej lub stali krzemowej elektrotechnicznej)
Kod CN: 8528 49 00 - Monitory z lampą elektronopromieniową "CRT" (z wył. monitorów do komputera, zawierających aparaturę odbiorczą dla telewizji)
Kod CN: 8207 90 71 - Narzędzia wymienne, do narzędzi ręcznych, nawet napędzanych mechanicznie lub do obrabiarek, do metalu, z częścią roboczą ze spieku ceramiczno-metalowego, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0704 90 - Kapusty, kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone (z wył. kalafiorów, brokułów głowiastych i brukselki)
Kod CN: 4202 22 - Torebki, nawet z paskiem na ramię, włączając te bez uchwytu, z zewnętrzną powierzchnią z tworzyw sztucznych lub z materiałów włókienniczych
Kod CN: 2915 - Nasycone alifatyczne kwasy monokarboksylowe i ich bezwodniki, halogenki, nadtlenki i nadtlenokwasy; ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne
Kod CN: 0502 - Szczecina i sierść świń lub dzików; sierść borsuka i pozostała sierść do wyrobu szczotek i pędzli; odpadki takiej szczeciny lub sierści