8428 20 80 Wyciągi pneumatyczne i przenośniki pneumatyczne (z wył. do materiałów masowych)
Kod CN 8428 20 80 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8428 20 80. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 28.22.17.0 - Wyciągi i przenośniki pneumatyczne oraz pozostałe wyciągi i przenośniki o pracy ciągłej, do transportu towarów lub materiałów
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8429 19 00 - Spycharki czołowe i spycharki skośne, na kołach, samobieżne
Kod CN: 6211 43 31 - Dresy z podszewką, damskie lub dziewczęce, z włókien chemicznych, pokryte z zewnątrz tym samym pojedynczym materiałem włókienniczym (z wył. dzianych)
Kod CN: 6301 30 90 - Koce i pledy, z bawełny (z wył. dzianych, koców elektrycznych, narzut i kap, i artykułów pikowanych i podobnych, objętych pozycją 9404)
Kod CN: 2008 60 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
Kod CN: 5603 91 - Włókniny, nawet impregnowane, powleczone, pokryte lub laminowane, gdzie indziej niesklasyfikowane, o masie powierzchniowej <= 25 g/m² (z wył. z włókien ciągłych chemicznych)
Kod CN: 0302 82 00 - Rajowate (Rajidae), świeże lub schłodzone
Kod CN: 9105 21 00 - Zegary ścienne, zasilane elektrycznie
Kod CN: 0408 19 20 - Żółtka jaj suszone, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nienadające się do spożycia przez ludzi (z wył. suszonych)