8455 30 90 Walce do walcarek do metali inne niż z zeliwa i ze stali kutej swobodnie
Kod CN 8455 30 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8455 30 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 28.91.12.0 - Części maszyn dla metalurgii; części walcarek do metalu
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7301 10 00 - Ścianka szczelna z żeliwa lub stali, nawet drążona, tłoczona lub wykonana z połączonych elementów
Kod CN: 3908 90 00 - Poliamidy w formach podstawowych (z wył. poliamidów -6, -11, -12, -6,6, -6,9, -6,10 lub -6,12)
Kod CN: 7227 90 - Sztaby i pręty, ze stali stopowej innej niż nierdzewna, walcowane na gorąco, w nieregularnych kręgach (z wył. ze stali szybkotnącej lub ze stali krzemowo-manganowej)
Kod CN: 7215 50 - Sztaby i pręty, z żeliwa lub stali niestopowej, nieobrobione więcej niż gięte na zimno lub wykończone na zimno (z wył. ze stali automatowej)
Kod CN: 5510 11 00 - Nitka pojedyncza zawierająca >= 85% masy włókien odcinkowych sztucznych (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 2009 49 19 - Sok ananasowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 3812 39 90 - Związki stabilizujące do gumy lub tworzyw sztucznych (z wył. preparatów przeciwutleniających)
Kod CN: 2204 21 97 - Wina białe nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości <= 2 l (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina ze szczepu)
Kod CN: 2009 89 86 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu lub warzywa, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. zawierającego alkohol, mieszanek, soku z owoców cytrusowych, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, soku ananasowego, pomidorowego, z winogron, włączając moszcz gronowy, z jabłek, żurawin, i z gruszek)